Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

BALKAN PANORAMA FİLM FESTİVALİ İLE TAMBURİCA FEST ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI!

BALKAN PANORAMA FİLM FESTİVALİ İLE TAMBURİCA FEST ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI!

27 Eylül - 03 Ekim 2021 Tarihleri arasında Buca Belediyesi’nin himayesinde ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteği ile İzmir’de  7.düzenlenecek olan Balkan Panorama Film Festivali Balkan coğrafyasındaki en önemli ve en prestijli festivallerden biri sayılan Tamburica Fest ile işbirliği protokolü imzaladı.

 

İşbirliği protokolü Sırbistan’ın Novi Sad şehrindeki Petrovaradin Kalesinde 23 Temmuz 2021 Cuma günü düzenlenen resmi törenle Türkiye ve Sırbistan’ın ulusal basın ve TV kanallarının katılımıyla hayata geçti.

 

Törene Balkan Panorama film festivali adına festival kurucusu ve direktörü Sali Saliji Tamburica Fest adına festivalin kurucusu ve direktörü Jovan Pejcic ve Novi Sad Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Aleksandar Petroviç katıldı.

 

Tamburica Fest bu yıl 14. Kez 19 - 21 Ağustos 2021 tarihleri arasında Novi Sad şehrinde düzenlenecektir.Tamburica Fest 5 yıl önce dost ülke uygulamasını başlatmış ve bugüne kadar festivalin dost ülkeleri Rusya, Çin, Macaristan ve İtalya olmuştu.  Bu yılki dost ülke belirleme sürecinde Balkan Panorama Film Festivali’nin önerisi ve gerekli makamlar nezdinde yürüttüğü çabalar sayesinde dost ülke Türkiye olacaktır.

 

İmza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Saliji, BPFF'nin Türkiye'nin Balkan temalı en önemli film festivali olduğunu belirterek, bir sonraki festivalin açılışının, bölgede geleneksel müziğin önemli simgelerinden olan Tamburica adlı müzik aleti ve müziği hakkında olan uzun metrajlı film ile yapılacağını ifade etti. Söz konusu filmin, bölgenin kültürünü ve müziğini diğer ülkelere tanıtacak ciddi bir yapım olacağını vurgulayan Saliji, filmin İzmir'de gerçekleştirilecek prömiyeri kapsamında İzmir halkının da Tamburica ile yapılan müziği ünlü La Banda grubun konseriyle ilk kez canlı dinleme fırsatı bulacağını kaydetti. ‘Tuna Nehrini Durdurun’ adlı bu uzun metrajlı filmin yapım ve yönetimini BPFF’nın kurucusu ve direktörü Saliji Tamburica Fest ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yürüttüğünü ifade etti.

 

Tamburica Festin direktörü JovanPejcic de filmin yönetmenliğini Salijni'nin üstlendiğine dikkati çekerek, "Müzik, dostluk köprüleri inşa ederken, kameralar bunu ölümsüzleştiriyor"ifadelerini kullandı. Tamburica Festivali'nin 5 yıl önce dost ülke uygulamasına başladığını hatırlatan Pejcic, "Geçtiğimiz yıllarda festivalin dost ülkeleri Rusya, Çin, Macaristan ve İtalya'ydı. Bu yılki dost ülkemiz Türkiye olacak." Pejcıc ayrıca, Gelecek yıl 15. Tamburıca Fest’in açılışı işbirliği protokolü kapsamında çekilmekte olan ‘Tuna Nehrini Durdurun’ adlı uzun metrajlı filmin gösterimi ile Petrovaradin Kalesi’nde büyük bir töreni ile yapılacaktır diye ifade ettikten sonra bu süreçte öneri ve katkılarından dolayı Balkan Panorama Film Festivali yetkililerine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

 

Novi Sad Belediye Başkan Yardımcısı Aleksandar Petrovic de festivaller arasında imzalanan iş birliği protokolünün şimdiden meyvesini vermeye başladığını ve Novi Sad ile İzmir arasında kardeş şehir protokolüne doğru atılan ilk adım olduğunu ifade etti.

 

Sırbistanın Novi Sad Şehrinde bu yıl 14. Kez düzenlenecek Tamburica Fest’e Balkan Panorama Film Festivali Yöneticileri onur konuğu olarak davet edildi.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter