Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Avşar'dan Altaylı'ya yanıt: Önce filmi kızınıza izlettirin

Avşar'dan Altaylı'ya yanıt: Önce filmi kızınıza izlettirin
Hülya Avşar, katıldığı televizyon programında kendisini sert bir dille eleştiren Habertürk gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’ya yanıt verdi.

FATİH ALTAYLI NE DEMİŞTİ?

 

49. Altın Portakal Film Festivali’nde jüri başkanlığı yapan Hülya Avşar’ın ensesti konu alan filme yönelik tavrını eleştiren Altaylı, Avşar kızını hedef alan şu ifadeleri kullanmıştı; "Hülya Avşar jüri başkanı olduğu için eleştirildi. Biz de dedik ki, kafası çalışıyor, Hülya Avşar iyi bir seçim. Ben oraya uyum sağlayacağını düşündüm. Fakat yapamadı. Bu filmi savcılığa şikayet edeceğini, yasaklatacağını söyledi. Sen jüri başkanısın. Orada herkesi yanıltıp, farklı bir tavır alacakken son derece basit, sıradan, son derece tabirimi bağışlasınlar kenar mahalle tavrı aldı. Bunu Hülya Avşar’a yakışan bir tavır olarak görmedim. Onu yerleştirdikleri pozisyonu ve kendisini daha aşağı itti."

 

Bu sözler üzerine Hülya Avşar’ın Altaylı’ya yanıtı gecikmedi.

 

İşte Hülya Avşar’ın Fatih Altaylı’ya yanıt verdiği o yazı;

 

Çocuk Fantazisi!

 

Filmi görmeden yorum yapanlara hayretler içindeyim.

 

Babasını grup sex yaparken seyreden, kendisini annesinin yerine koyup babasının sarhoşluğunu fırsat bilip babasına blow-job yaptığını anlatan, bakkal amcasına sex oyunları yapan, banyodan çıkıp üstünde havluyla babasının karşısına geçip bunu her akşam yapacak mısın diye soran, henüz on-onbir yaşındaki bir çocuğun bu tür sahnelerde oynatılmasına karşıyım.

 

Diyelim ki çocuk çektiği filmden habersiz, montaj harikası bir film! Peki bu çocuk bu filmi seyrettiğinde ne hissedecek?

 

Psikologların cevabına göre, evet çocuk fantazileri bir gerçekmiş. Tabii ki bunu anladım; ama şunu bilin ki, filmin meydana çıkış şekli çok önemli! Ben iddia ediyorum ki, diyelim ki yine oyuncu çocuğun yaşlarında bir iki çocuk seyretti! İnanıyorum ki ya özenecekler ya da denemek isteyecekler. Bu durumda filmi görmeden bana muhafazakar diyorlarsa evet muhafazakarım!

 

Dipnot:

Sevgili Fatih Altaylı, filmi önce görün. Eğer siz bu filmi kızınıza seyrettirirseniz herkesten özür dileyeceğim.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter