Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Ankara'da, sinemacılar ve izleyiciler birarada!

Ankara'da, sinemacılar ve izleyiciler birarada!
Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında film gösterilerinin yanısıra, atölye, masterclass, deneysel film - konser, video sergisi, söyleşiler ve kısa film forumu da yapılacak.

Bu etkinliklerden ilki “Piotr Niemyski ile Görüntü Yönetmenliği Atölyesi”. Ödüllü filmlerde görüntü yönetmenliği yapan, ayrıca Oscar adayı “In Darkness” filminin 2. görüntü yönetmenliğini yürüten Piotr Niemyski ile bir atölye çalışması gerçekleştirilecek. 25 kişilik bu atölye çalışması için kayıtlar sürüyor. 

 

Polonyalı ressam ve ünlü animasyon yaratıcısı Mariusz Wilczynski, Avusturalyalı yönetmen Mekelle Mils ve yine Avustralyalı yönetmen Abhishek Shukla’nın katılacağı üç ayrı atölye çalışması da festivalde yer alacak. Bu masterclasslardan Mariusz Wilczynski ile olanı 30 kişilik, Mekelle Mills’in ilk filminin deneyimlerini paylaşacağı “Film Sohbeti” 50 kişilik, yönetmen, senaryo ve metin yazarlığını sürdüren Abhishek Shukla’nın yaratıcılığını bilgileriyle bir araya getirerek yapacağı “Alternatif Öykü Anlatımı” ise 50 kişilik sınıflarda yapılacak. Bu sınıflara kayıtlar devam ediyor. 

 

Polonyalı genç yönetmenler Dorota Proba ve Monika Proba’nın kendi deneyimlerinden yola çıkarak “Farklı Kültürlerde Film Yapmak” adıyla film çekmeye dair tecrübelerini paylaştıkları bir başka atölye çalışması da var. Genç yönetmenler, yapım nasıl organize edilir, yerli halkla ilişki nasıl kurulur, anlatımsal bir problem olarak yabancı dil sorunu nasıl aşılabilir, yerel makamlarla ilişkiler nasıl kurulmalıdır sorularına yanıtlar veriyorlar. Bu sınıfın kontenjanı da 50 kişi ve kayıtlar sürüyor.

 

Deneysel Film ve Konser 

 

Fransız besteci ve yönetmen Romain Kronenberg, festival etkinlikleri çerçevesinde bir deneysel dinleti sunacak. Kronenberg çalışmalarını müzik eşliğinde hipnotize edici ve düşünsel video performanslarıyla süslüyor. Sanatçının yaptığı ve müziğini de bestelediği çalışma canlı müzik eşliğinde sunulacak. Etkinlik 11 Haziran Çarşamba günü 19:30’dan itibaren Goethe Enstitüsü’nde.

 

Video Sanatı Sergisi 

 

Ayrıca, "Looking at the Big Sky (Gökyüzüne Bakmak)" başlığı altında, 14 genç Alman video sanatçısının 14 videosu, Renate Buschmann küratörlüğünde Goethe Enstitüsü salonunda festival boyunca sergilenecek.

 

Tanıkların Söyleşisi 

 

Bu yılki etkinlikler kapsamında “direniş ve toplumsal hareket” konularına değinen belgesel filmler “Tanıklıklar” bölümünde izleyici ile buluşuyor. Bu bölümde filmleri gösterilecek yönetmenler ise 9 Haziran Pazartesi saat 17:30-19:30 arasında Goethe Enstitüsü’nde bir söyleşide bir araya gelecek. 

 

Belgeselciler Buluşması 

 

Festival bünyesinde filmleri gösterilen Romen ve Türk belgeselciler 13 Haziran Cuma saat 16:30’da Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda düzenlenecek bir söyleşide deneyimlerini paylaşacak. 

 

Kısa Film Forumu 


Yine festivalde yeralan kısa filmciler ve bu etkinliğe katılmak isteyen kısa film yapımcıları bir forumda buluşarak kısa film dünyasını tartışacak. 

 

Festival boyunca gerçekleştirilecek bütün bu etkinlikler ücretsiz ve tüm sinemaseverlerin katılımına açık olacak. Atölye ve masterclass kayıtları için başvuru telefon numaraları ise şöyle: 0312 468 7745 - 0312 468 3892 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter