Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

ANİMASYON DÜNYASININ DEVLERİ ARASINA İLK KEZ BİR TÜRK YAPIMI DAVET EDİLDİ…

ANİMASYON DÜNYASININ DEVLERİ ARASINA İLK KEZ BİR TÜRK YAPIMI DAVET EDİLDİ…
UZAY KUVVETLERİ 2911, DÜNYACA ÜNLÜ YAPIMLARLA SİGGRAPH’DA BULUŞACAK…

Türk tarihine ilk 3D Animasyon filmi olarak imzasını atmaya hazırlanan “Uzay Kuvvetleri 2911”e büyük onur… Dünyaca ünlü yapımların her yıl California’da buluştuğu Siggraph’a ilk kez bir Türk yapımı özel olarak davet edildi… Hollywood’un peşinden koştuğu Şahin Michael Derun, Uzay Kuvvetleri 2911’in yönetmeni olarak orada ayrıca 3 gün boyunca workshoplar da yapacak.

 

Yapımına Temmuz 2011’de başlanan Türkiye’nin ilk 3D animasyon filmi olan “Uzay Kuvvetleri 2911”de (UK 2911) zorlu çalışmanın sonuna gelindi. Sonbahar’da vizyona girecek olan film henüz gösterime girmeden çok önemli bir ilke imza atmış oldu… 21-25 Temmuz 2013 tarihleri arasında California’da gerçekleşecek olan dünyanın en prestijli animasyon fuarı olan Siggraph’a ilk kez bir Türk yapımı olarak “Uzay Kuvvetleri 2911” davet edildi.

 

Bugüne kadar Titanic, Spider Man, Matrix gibi gişe rekorları kıran filmlere imzasını atan ve bu filmin de yönetmen koltuğunda yer alan Şahin Michael Derun, Siggraph’ta filmin yapım aşamaları ve kullandıkları Lightwave programı hakkında 3 gün boyunca workshop yapacak. 

Program:

 

23 Temmuz saat 15:00 - Lighting in LightWave

24 Temmuz saat 11:00 - Interview, UK-2911

25 Temmuz saat 11:30 - Lighting in LightWave

 

ŞAHİN MİCHAEL DERUN KİMDİR?

 

20 yılı aşkın süredir 2D, 3D ve görsel efekt konusunda çalışan Şahin Michael Derun, kariyerinin büyük bölümünü Amerika ve Avustralya’da geçirmiştir. Kendi yarattığı ve içine dahil olduğu projelerle çeşitli ödüllerin sahibi olan Derun’un kariyerinde ki en büyük başarısı Spider Man filmi ile alınan görsel efekt Oscar’ıdır.

Şahin Michael Derun Türkiye’ye gelmeden önce Titanic, Spider Man (2 film), Matrix Serisi(3 film), Star Trek, Jackal gibi daha birçok dünyaca ünlü yapımda yer almıştır.

 

UZAY KUVVETLERİ 2911 İLE İLGİLİ TEKNİK BİLGİLER

 

2 yıl önce bir ilke imza atmak için Şahin Michael Derun ile birlikte yola çıkan Animaj, bu film için daha önce Türkiye’de hiç kullanılmamış olan Xsen MVN Motion Capture sistemini yurtdışından getirdi ve yaklaşık 25 kişiden oluşan ekipleri ile çalışmalara başladı. Filmde ayrıca 4K tarama ve Real D sinema teknolojisi kullanıldı.

 

“Uzay Kuvvetleri 2911” 2911 yılında bir görev için yola çıkan TCG Savarona adlı Türk uzay gemisi ve mürettebatının yaşadığı büyük serüveni konu alıyor…

 

 

 

 

city2
uk 2911

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter