Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Amerikalılar teklif ediyor!

Amerikalılar teklif ediyor!
ABD'liler bu günlerde Balkanlar ve Ortadoğu'da ortak proje geliştirmek için Türk şirketlerinin kapısını aşındırıyor.

Söz konusu bölgelerdeki hakimiyetini Türk dizilerine kaptıran ABD'li yapım şirketleri, çareyi ortaklık ya da ortak proje teklif etmekte buldu. 

 

Habertürk'ün haberine göre Türk dizilerini ihraç eden Global Agency'nin CEO'su İzzet Pinto, "Amerikan dizileri Balkanlar ve Ortadoğu kültürüne çok uzak. Oysa bizim dizileri kendilerine yakın hissediyorlar, bu nedenle Hollywood yapımı diziler artık kendilerine prime-time'da yer bulamıyor. Herkes Türk dizisi alıyor" diyor. 

 

Bu günlerde birden çok yapım şirketinin kapısını ABD'lilerin çaldığı bilgisini doğrulayan Pinto, "Ortak dizi çekimi teklif eden de var, şirkete ortak olmayı teklif eden de. Yakında bu tür haberler duyabilirsiniz" diye konuşuyor.

 

Umutsuz Ev Kadınları ve İntikam türünde uyarlama dizilerle iki ülke sektörünün ortak iş yapmaya başladığını, şimdi bu işbirliklerinin daha da kapsamlı hale gelebileceğini dile getirdi. Bu sene sonu için sektör olarak 180 milyon dolar ihracatı bulacaklarını kaydeden Pinto, önümüzdeki yıl için hedefin ise 250 milyon dolar olduğunu kaydetti.

 

ABD, 15 MİLYAR DOLARLIK FİLM VE DİZİ İHRACI YAPIYOR

 

ABD'nin yıllık film ve dizi ihracatı yaklaşık 15 milyar dolar seviyesinde. Dünya pazarında ABD'nin bu anlamda liderliği tartışılmaz. Türkiye son yılda yaptığı atakla özellikle dizi sektöründe ABD haricindeki ülkeler arasında liderliği oynuyor. Dizi sektörünün cirosunun 300 milyon doların üzerine çıktığı hesapları yapılıyor. Türk dizilerinin ihracatının yaklaşık yarısını Ortadoğu'ya yapılan ihracat, kalan yarısını da Balkanlar, Ukrayna ve Rusya bölgesine yapılan ihracat oluşturuyor. Sektörün yeni yeni ısınmaya çalıştığı pazar ise Uzakdoğu. Dizi ihracatının 2023'teki hedefi 1 milyar dolar.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter