Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Yol Arkadaşım 2

Yol Arkadaşım 2
(8.0/10)
Yazar: Özgün Mert

Bkm mutfak ekibiyle hayatımıza dâhil olan İbrahim Büyükak, Oğuzhan Koç ve Eser Yenenler uzun süre boyunca karşımıza 3 adam olarak çıktılar. Bundan 1 yıl önce İbrahim Büyükak, Yol Arkadaşım filminin senaryosunu yazınca ekipte Eser Yenenler’i göremeyen birçok kişi acaba 3 adam dağılıyor mu diye düşünmeye başladı ama ilk filmin sonlarına doğru Eser konuk oyuncu olarak teşrif edince bu düşünceyi de bertaraf ettiler. İzleyicinin kafasında ayrılmaz bir üçlü olarak yer etseler de Yol Arkadaşım filmlerinde iki adam olarak ta gayet iyi işlere imza atıyorlar. İlk filmin gişe başarısından sonra devam filmi tabi ki kaçınılmazdı. Ve İbrahim kolları sıvadı senaryoyu yazdı, daha çok klip yönetmenliğinden tanıdığımız Küçük Esnaf filmini yöneten Bedran Güzel’de tekrar kameranın arkasına geçti, Oğuzhan Koç’un yanı sıra Ezgi Eyüboğlu, Olgun Toker ve kısa sahnelerine rağmen usta oyunculuklarıyla Tamer Levent ve Ülkü Duru’da kadroda yer alınca keyfinden yenmeyecek bir devam filmi ortaya çıkmış oldu.

 

İlk filmde bir telefon uygulaması sayesinde tanışan Onur ve Şeref’in maceraları ikinci filmde de tüm hızıyla devam ediyor. Şeref, Onur’un menajerliğini yapmaktadır ve işler hiçte istedikleri gibi gitmez. Son bir umut olarak bir şarkı yarışmasına katılmak için İzmir’e doğru yola çıkarlar, bu yolculuk sırasında da Onur, Şeref’in ayarladığı çeşitli yerlerde konserler verecektir, yarışma öncesi stresini atabilmek için, ama bu yolculukta ufak bir pürüz vardır. Şeref’in, Onur’dan gizli borç aldığı mafya peşlerine düşmüştür bile…

 

Klasik bir yol hikâyesi olan film de karakter tanıtımları çok başarılı yapıldığı ve ilk filimden bilmemiz gerekenler seyirciye anlatıldığı için ilk filmi seyretmeyenler de çok rahat bu eseri izleyebilirler. Komedi filmlerinde en temel olması gereken şey izleyiciyi güldürmektir fakat son zamanlarda piyasaya çıkan birçok komedi yapımında izleyici sadece bir iki sahnede gülümsüyor , güldürü öğeleri filme homojen dağıtılamıyordu. Yol Arkadaşım 2 de ise film boyunca gülmekten gözlerinizden yaş gelecek. Bazı sahnelerde birazdan yapılacak esprileri tahmin etseniz de bu durum gülmenize mani olmuyor. Filmin büyük bölümünde kahkaha atmanıza rağmen araya serpiştirilmiş duygusal sos çok kıvamında. Özellikle son sahnelerde duygusallık tepe noktasına ulaşıyor. Ayrıca Olgun Toker ve Tamer Levent’in karşılıklı bir sahnesinde geçen diyaloglar da insanın içini parçalıyor. 

 

Yol Arkadaşım 2 filmindeki detay espriler de çok başarılı; örnek olarak odama gidiyorum diyen Onur’un oturduğu sandalyenin arkasındaki çekyata uzanması veya arkadaşlık yıl dönümlerini kutlayan Şeref’in pastayı yemesi gibi. Filimde de sık sık yer verilen bir kamera hareketi ise izleyenleri güldürmeye yetiyor. Önce dar açı çekimde bir karakteri veya bir yeri görüyoruz bu kamera açısı sayesinde seyircide bir hissiyat oluşuyor fakat yavaş yavaş zoom out yapan kamera, aslında başka bir durumun hâsıl olduğunu gösteriyor. Filimdeki üstü kapalı yapılan cinsel espriler ise çok yerinde kimseyi rahatsız etmiyor.

 

Sonuç olarak kahkaha tufanı eşliğinde, eğlenceli bir 2 saat geçirmek istiyorsanız Yol Arkadaşım 2’yi kaçırmamalısınız, ‘daha birlikte çok şey yapacağız’ diyerek de bir devam filmine daha göz kırpıldı. Bakalım  Ekim 2019 da üçüncü film gelecek mi ? (ilk film Ekim 2017 de, ikinci film Ekim 2018 de vizyona girmişti.)

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter