Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Hedefim Sensin

Hedefim Sensin
(7.5/10)
Yazar: Özgün Mert

Ata Demirer;  Eyvah Eyvah serisi, Berlin Kaplanı, Niyazi Gül Dört Nala, Olanlar Oldu ( Senaristi olduğu eserler ) filmlerinin ardından bu kez Hedefim Sensin’le vizyondaki yerini aldı. Güzel bir doku uyumu yakaladığı Demet Akbağ ise kendisine 5. Kez eşlik ediyor. Daha evvelki filmlerinin yönetmenliğini Hakan Algül üstlenmişti, Hedefim Sensin’de koltuğu Kocan Kadar Konuş, Görümce, Arif ve 216 Filmlerinin yönetmeni Kıvanç Baruönü devralmış durumda. Tarık Ünlüoğlu, İlker Aksum, Gonca Vuslateri ve Erkan Can gibi isimlerde değerli oyunculuklarıyla kadroda yer alıyorlar.

 

Boş boğazlılığı yüzünden başı beladan kurtulmayan çiğ köfteci Zekeriya Taştan ( Ata Demirer ) istemsizce bir mafya hesaplaşmasına yol açar ve hayatı tehlikeye girdiği için İstanbul’dan Gökçeada’ya doğru bir yolculuğa çıkar. Burada tanıştığı aileyle yaşadıkları ve peşine takılan mafyadan kurtulma mücadelesini Hedefim Sensin’de Ata Demirer’in kendine has üslubuyla izliyoruz.

 

Ata Demirer filmografisinde alıştığımız tarzda ilerleyen bir hikâye anlatıyor, yine Çanakkale yöresinde geçen filimde, espriler  Ata Demirer’in harika mimik kullanımı, çok başarılı yazılmış diyaloglarla içimizden insanların içimizden öyküsüne tanık oluyoruz.  Olayların rastlantısal ilerlediği, çok doğal ve hayatın içinden sahnelerin olduğu eserde özellikle Demet Akbağ’ın karakter değişimi mükemmel yansıtılmış, bununla birlikte karakter derinlikleri çok iyi yaratıldığı için her seyirci bir karakterde kendinden bir şeyler bulacaktır. Film komedi olmasına rağmen araya serpiştirilmiş dram unsurları da filme dinamizm kazandırıyor. Ayrıca Hedefim Sensin boyunca anlatılan naif aşk hikâyeleri de izleyicinin yüreğinin hızlı atmasını sağlıyor. Zekeriya Taştan ve Yarım Hasan ( İlker Aksum ) arasındaki atışmalar ise filmdeki kahkaha dozunun zirve yaptığı bölümler diyebiliriz. Eserin sonlarına doğru ise komedisi ivmeleniyor. 

 

Tabii ki Ata Demirer’in daha önceki filmleriyle Hedefim Sensin’i kıyasladığımız zaman karşımıza bir Eyvah Eyvah serisi çıkmıyor ama son filmi Olanlar Oldu kalitesinde ve keyifli bir 2 saat geçirmek istiyorsanız mutlaka sinemadaki yerinizi almalısınız. Son söz olarak da şunu söylemeden geçmemek lazım, eğer çiğ köfte seviyorsanız, çiğ köfte yemeden filme girmeyin.  

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter