Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

DREAM HOME - Hayalimdeki Ev

:: Videolar DREAM HOME - Hayalimdeki Ev
(7.0/10)
Üye: Müge İbrikçi
Dream Home, alışkın olduğumuz "slasher" filmlerden biraz daha farklı bir derde sahip korku filmi.

Ho-Cheung Pang’ın yönetmenliğini yaptığı tek korku filmi olan Dream Home (Wai dor lei ah yut ho - Hayalimdeki Ev) 2010 yapımı bir Hong Kong filmi. Bol “gore” sahneler içeren, kanlı bir mizah anlayışına sahip olan ve “slasher” tarzında çekilmiş, ilgi çekici bir korku filmi. Hong Kong filmlerinin haricinde Contagion (2011), The Courier (2012), Open Grave (2013) gibi filmlerden de hatırladığımız Josie Ho ise, başrolde yer alıyor.


 

Filmin başındaki Çin’in ekonomik durumunu özetleyen ve şişirilmiş konut piyasası fiyatlarından bahseden yazılardan sonra, Cheng Lai-Sheung’un ilk vukuatına hızlı bir geçiş yapılıyor. Sonrasında ise, birbirine benzeyen, bitişik nizam, gökdelen gibi apartmanlar eşliğinde jenerik başlıyor ve Cheng Lai-Sheung, apartmanın birinde gördüğü herkesi tek tek öldürürken, geçmişine de flashbackler aracılığıyla göz atıyoruz. Kendisinin liman manzaralı bir ev sahibi olmak için gece gündüz çalışmasını, üç kuruşun hesabını yapmasını ve çocukluğundaki detayları izlerken o, acımasız bir şekilde öldürmeye devam ediyor. Böylece seyirci de, hem onun cinnet geçirmeden önceki haline, hem de çıldırdıktan sonra yaptıklarına şahit oluyor. 


 

Dream Home, alışkın olduğumuz slasher filmlerden biraz daha farklı bir derde sahip korku filmi. Daha jenerikten bile anlaşılacağı üzere çarpık kentleşme ve ekonomik adaletsizlik konularına değiniyor. Bir insan iki işte çalışsa, hiç lükse kaçmasa ve sosyal hayatını neredeyse sıfırlasa bile, bu ekonomik şartlarda istediği gibi lüks bir eve sahip olma şansı yoktur. Cheng Lai-Sheung baştan doğru yolda ilerlemeye çalışsa da, hayat ona pek de iyi davranmaz ve onu anti kahraman olmaya iter. Çocukluğundan beri duaları kabul olmayan, tanrının unuttuğu biri olduğu için gün geçtikçe acımasızlaşır. Hayalindeki eve hiçbir zaman ulaşamayacağını söyleyen çevresindekilere inat, her gün didinir ama hayat şartları onu başka bir yola sürükler. Bir apartmana girip rastgele adam öldürürken, aslında bu adaletsiz düzenden de bir nevi intikam alır. Yanında getirdiği bilumum aletlerin yanı sıra, sıkıştığında etrafında gördüğü ev sahiplerini temsil eden nesneleri onları öldürmek için kullanması da ayrıca manidardır.


 

Dream Home, bir alt metne sahip olan ve daha çok rahatsız edici sahnelerin ön plana çıktığı sağlam bir korku filmi. Özellikle gençlerin takıldığı dairedeki sahnede yer alan mizahı anlayış, “gore” severlerin hoşuna çok gidecek.

 

Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter