Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

COLT 45 - Büyük Tuzak

:: Videolar COLT 45 - Büyük Tuzak
(5.5/10)
Üye: Emine Akbay
Komploya kurban gitme, kötülerle aynı tarafta olmaya zorlanma, polis teşkilatı içinde ki ihanetler gibi yer alan klişeleri düşünecek olursak, senaryoda yaratıcılık konusundaki eksiklikler fazlasıyla göze çarpıyor.

Senaryosunu Fathi Beddiar’ın ve yönetmenliğini ise 2014 yılında çektiği Alleluia ile Cannes Film Festivali’ne dahil olmayı başarmış Belçikalı Fabrice Du Welz’ın üstlendiği Colt 45 ( Büyük Tuzak), 20’li yaşlarında ki Vincent Miller etrafında dönüyor. Genç ve yetenekli polis memuru olan kahramanımız keskin nişan konusunda üstün yeteneğe sahiptir. Polis teşkilatı içinde atış eğitmenliği görevini yerine getiren ve her attığını vuran Vincent’ı üstleri sahada görev almasını istese de o, polis olan babasını gizli bir görev sonucu kaybettiği için teşkilatın içinde kalmayı tercih eder. Fakat  Vincent’ın hayatı kendisi gibi aynı yeteneğe sahip olan polis teşkilatının yozlaşmış üyelerinden biri olan Milo (Joey Starr) ile tanıştıktan sonra değişmeye başlar. Vincent’in kısa bir süre içinde  istemeden , babasının en yakın arkadaşı olan Christian Chavez’in (Gerard Lanvin) da yer aldığı iki polis arasında geçen bir kavganın içine dahil olması, artık içindeki cevheri çıkarmasının zamanının geldiğini gösterir.


Komploya kurban gitme, kötülerle aynı tarafta olmaya zorlanma, polis teşkilatı içinde ki ihanetler gibi yer alan klişeleri düşünecek olursak, senaryoda yaratıcılık konusundaki eksiklikler fazlasıyla göze çarpıyor. Örneğin en büyük sıkıntılardan birisi, üzerinde durulmadan kuru bir telefon görüşmesiyle geçiştirilen Vincent ile Chavez arasında ki baba-oğul ilişkisi. Senarist Fathi Beddiar ,karakterlerin derinliğine girmek yerine ilişkiyi üstün körü işleyerek seyirciye karşı inandırıcılık konusunda biraz yalpalıyor. Filmin ilk yarısında dramatikleşen olaylar, ikinci yarısından sonra alışıla gelmiş aksiyon sahneleri ve yaratılan gerilimle beraber kısa sürede çözülüyor. Çekimlerin başarısından kaynaklanan çatışma sahneleri sert ve yerli yerinde, atmosfer ve kurgu düzgün fakat nedense sizi içine çekemeyecek kadar tek düze ilerleyen bir yapısı var filmin. Heyecan ve gerilime ağırlık verilmesi gereken yerlerde gereksiz karakter tahlilleri, izleyicinin filme olan bağlılığının azalmasına neden oluyor.


 

 

Yönetmenin konunun alt metnine yerleştirdiği, Fransız polisinin kendi içinde gerilim yaratan gruplaşmalarını ve  entrikalar zincirini  dürüstçe anlatması sanırım bu işlerin nasıl yürüdüğünün bir örneği. Daha önce elle tutulur yapımlarda oynamış Joey Starr ve  Fransızların başarılı aktörlerinden Gerard Lanvin’ in oyunculuklarının yanında Vincent’ı canlandıran genç  Ymanol Perset’ın fazlasıyla sönük kalmasını henüz oynadığı ilk filmi olmasına bağlıyoruz. 

 

Fransız aksiyonu Colt 45’in, güzel müziklerle süslenmiş aksiyon sahneleriyle dolu olmasına rağmen, klişelere bürünmüş senaryosu ve orta seviyede ki oyunculukları yüzünden seyret unut tarzında bir film olarak kalacağı kesin.

 

Twitter.com/crasulla

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter