Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Coco

Coco
(7.0/10)
Yazar: Uğur Hakan Hacıoğlu

Pixar animasyon stüdyolarının son gözdesi Coco filmi nihayet Türkiye’de de gösterime girdi. En İyi Animasyon dalında Altın Küre kazanan film keyifli zaman geçirmek isteyenleri kesinlikle mahcup etmeyecek bir yapıt! 

 

Lee Unkrich ve Adrian Molina’nın yönetmen koltuğunda oturduğu Coco müzisyen olma hayalleri olan genç Miguel’in hayatını konu alıyor. Meksika’nın müzik efsanesi olan ve talihsiz bir şekilde yaşamını yitiren Ernesto de la Cruz herkesin saygıyla andığı ve özlem duyduğu bir isim. Onu kendine idol olarak gören Miguel onun gibi özgür bir müzisyen olmanın hayallerini kurar. Uzun yıllardır ayakkabıcılık yaparak geçimini sağlayan ailesinin müziğe ve müzisyenlere olan düşmanlığına akıl sır erdiremeyen Miguel tüm baskı ve karşı çıkışlara rağmen gizli gizli çalışmalar yapar, gitar çalmayı öğrenir. Ailenin yaşadığı bir trajedi onları böyle bir hayata mahkûm etmiştir. Büyük büyük annesi Imelda bir müzisyen ile evlidir. Bu müzisyen bir gün müziğini duyurmak amacıyla ailesini terk eder. Onun bu gidişinin ardından büyük büyük anne Imelda kızı Coco’yu tek başına ayakkabıcı olarak büyütür. Daha sonra bu iş aile içerisinde bir aidiyet yaratır ve tüm aile ayakkabıcılık yapar. Müziğe olan kayıtsız düşmanlık da burada başlar. Bu durumdan Miguel oldukça rahatsızdır. Meksika’da her yıl kutlanan Ölüler Günü bayramında Ernesto de la Cruz’un anısına saklanan ünlü gitarını ele geçirip meydanda müziğini herkese dinletmenin peşindedir. Fakat gitarı ele geçirdiğinde, çalar çalmaz kendini bir anda Ölüler Diyarı’nda bulması ile işler karmaşık bir hal alır. Buradan kurtulmasının tek yolu ise ölmüş aile üyelerini bulup onlardan birinin rızasını almaktır. Bu sırada kahramanımız güneş doğmadan evvel giriştiği bu mücadelede aile sırlarını öğrenmenin yanında idol olarak gördüğü Ernesto de la Cruz, Meksikalı ünlü ressam Frida Kahlo ve müzisyen Hector ile tanışır. Fakat acele etmeli ve güneş doğmadan bu âlemden çıkmak zorundadır. Aksi takdirde sonsuza kadar orada kalacaktır. 

 

Oscar’da yılın “En İyi Orijinal Şarkı” ve “En İyi Animasyon Filmi” dalında aday gösterilen Coco dostluk, arkadaşlık, aile bağları ve sevgi üzerine güzel mesajlar veren bir film. Bununla birlikte ihanet, kıskançlık, şöhretin getirdiği hırs gibi konular da film içerisinde ders verici nüanslar mevcut. Coco; renkli atmosferi, müzikleri ve samimiliği ile herkese keyifli bir zaman geçirme fırsatı sunuyor. Film beklentilerinizi karşılayacak ve sizi pişman etmeyecektir.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter