Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Bir otel dolusu canavar

Bir otel dolusu canavar
Üye: Ömür Gedik Çocuklarıyla sinemaya gitmek isteyen aileleri Kont Dracula, kızı Mavis, bir insan evladı ve canavarlar ordusunun başrollerde olduğu bir animasyon beklemekte. Otel Transilvanya, 118 yaşına basan kızını insanlardan uzak tutmaya çalışan Kont Dracula’nın boşa çabalarını anlatıyor.

 

Hepimiz insanız ve insanın değme canavardan daha canavar olabileceğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle Hotel Transilvanya’da insanların zulmünden kurtulmak için kendilerini bir şatoya hapseden canavarları görünce pek şaşırmadım. Kont Dracula, geçmişinde insanlardan yediği kazıklardan dolayı fazlasıyla tedbirli davranıyor. Şatosuna insan sokmayacak kadar!

 

Hotel Transilvanya, aslında bir baba-kız ve gençlik aşkı hikâyesi. Babamız Kont Dracula, kızı Mavis’e o kadar düşkün ki, onu gözünden bile sakınıyor. Gözü derken insanlardan tabii, canavarlar sorun değil nasıl olsa. Kızı tehlikelerle dolu dış dünyaya çıkmasın diye 118’inci doğum gününde Transilvanya Oteli’nde büyük bir parti düzenliyor. Davetliler her türden çeşit çeşit canavar. Frankenstein da var, Mumya da, Görünmez Adam da, kurt adamlar da. 

 

Otel lobisindeki parti ilginç olaylara sahne oluyor tabii. Ama Mavis artık büyümüş (118 yaş dile kolay!) ve dış dünyayı tanımak istiyor. Hani sakınan göze çöp batar derler ya. Baba Dracula’nın başına gelen de tam bu işte. Kızını korumak isterken işler tersine dönüyor ve aşırı korumacılıkla yaptığı bir üçkağıt otele istenmeyen canlının, yani bir insan evladının gelmesiyle sonuçlanıyor.

 

Kont Dracula, önce oğlanı canavar kılığına sokarak işi kurtarmaya çalışıyor. Ama bir kez daha korktuğu başına geliyor tabii. Mavis ile genç adam birbirlerine aşık oluyorlar.

 

ALACAKARANLIK SERİSİNE İNCE GÖNDERME

 

Otel Transilvanya, Sony Pictures’ın 2006 yılında Çılgın Dostlar (Open Season) ile başlayan animasyon serisinin yedinci filmi. Pek çok korku filmi kahramanını bir otel lobisinde bir araya getiren ve eğlenceli sahneler sunan film, Kont Dracula’yı da kızından başka bir şey düşünmeyen takıntılı baba olarak gösteriyor. 

 

Otel Transilvanya biz büyükler için büyük bir eğlence olmasa da ailecek izlenebilecek kalitede tarzda bir animasyon olarak çıkıyor karşımıza. Özellikle Alacakaranlık serisine yapılan göndermeye dikkat diyorum, kahkahalarınıza engel olamayacaksınız.

 

 

 

Ömür Gedik

 

twitter.com/omurgedik

 

Diğer yazıları için tıklayınız

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter