Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

BIG GAME - Büyük Oyun

:: Videolar BIG GAME - Büyük Oyun
(6.0/10)
Üye: Cansu Öztürk
Hikaye aynı Olympus Has Fallen’da olduğu gibi Big Game’de de Amerikan başkanının saldırıya uğraması üzerinden ilerliyor.

Samuel L. Jackson ve Onni Tommila’nın yer aldığı İngiltere-Almanya ortak yapımı Big Game (Büyük Oyun), uzaktan bakıldığında tür olarak aksiyon zannedilse de aslında içeriğinde motive ve kişisel gelişim barındıran bir film. Ben bu tarz fimleri Amerika’nın birazcık kendi egosunu tatmin etmek amaçlı yaptığını düşünüyorum. Hikaye aynı Olympus Has Fallen’da olduğu gibi Big Game’de de Amerikan başkanının saldırıya uğraması üzerinden ilerliyor.


Big Game, Finlandiya’da yaşayan bir grup topluluğun inanışına göre küçük avcı yetmesi Oskari(Onni Tommila)’nin  erkek olması için ormana kendisini adamasını ve bir gün içerisinde gerçekleştirmesi gereken geyik avını anlatıyor. Aslında bu durum erkeklerde özellikle ergenlikten gençliğe geçişte içsel olarak hissedilen bir sıkıntıdır. Erkek her zaman hem ruhen hem de bedenen kendini güçlü hissetmek ve bunun dışarıdan da böyle anlaşılmasını ister, Babasını gözünde büyük bir idol olarak gören Oskari, işte bu yüzden hem kendisi hem de babasını gururlandırmak adına güçlü olmayı çok istiyor, Artık onun için ormana hakim olmanın ve erkek olmanın zamanı gelmiştir. Bu sırada da Amerika başkanı olan William(Samuel L. Jackson)’a tam bir psikopat terörist olan Hazar (Mehmet Kurtuluş), başkanın sağ koluyla beraber bir süikast düzenleyip uçağın ormana düşmesine sebep olur. Başkanın esir düştüğü,  Oskari’nin ise esaretinin bitireceği yer olan ormanda, babası tarafından avcılık konusundaki güvensizliğinden manevi olarak zedelenmiş olan küçük avcımız bir anda başkanın koruyucusu haline gelir. Bundan sonraki görevi gerçek bir avcı (erkek) olduğunu , babası dahil tüm halkına ispatlamak ve Amerika Başkanını peşindeki teröristlerden koruyarak babasına götürmektir.


 

Pulpfiction ve  Django Unchanied gibi kült yapımlarda kendini kanıtlamış olan Samuel L. Jackson bu filmdeki sıradan rolüyle son zamanlarda  yer aldığı vasat yapımların yanına Big Game’i de eklemiş oluyor. Oskari’yi oynayan Onni Tommila’nın çok daha yetenekli ve iyi rol çıkardığı, bir buçuk saatlik süresi boyunca  kaçma kovalamacalı aksiyonu ile seyiriciyi asla sıkmayan Big Game, aslında Amerikan başkanının  kurtuluşundan çok,  bir çocuğun “kurtuluşunu” anlatıyor. Aynı zamanda senaryosuna da katkıda bulunan filmin yönetmeni Jalmari Helander, bu filmi Amerika’nın kendisini övmesi ve içerilerde bir yerde de siyasi bazı korkularının olduğunu da bize açıkça gösteriyor. 


Sonuç itibariyle Big Game, ufak bir avcı çocuğun Amerika başkanını kurtarıp herkesin gözünde “erkekliğe” ulaşma hikayesini sevimli bir aksiyonla izleyiciye sunan, hoş vakit geçireceğiniz orta hallice bir film.


Twitter.com/cansuoztrk4


YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter