Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

AZAZİL 2: BÜYÜ - Büyü tutmuyor, cin çıkmıyor

:: Videolar AZAZİL 2: BÜYÜ - Büyü tutmuyor, cin çıkmıyor
(3.0/10)
Üye: Gizem Şimşek
Filmin açılış sahnesinde yer alan ve seyircileri karşılayan cin çıkarma sahnesi, filmin geneli göz önüne alındığında, korku dozunun en yüksek olduğu tepe noktasını oluşturuyor.

Özgür Bakar'ın yönetmenliğinde çekilen Azazil: Düğüm filminin devamı niteliğinde çekilen Azazil 2: Büyü'nün yönetmen koltuğunda Mustafa Özen, senaryo koltuğunda ise Murat Gürvardar bulunuyor. Başrollerinde Tuğçe Kurşunluoğlu, Ayça Kuru, Sertan Erkaçan, Bedia Ener, Murat Ercanlı ve Zülal Memişoğlu’nun oynadığı filmde, sanatçı Alişan, Mehmet Aslan ve Salih Memişoğlu da konuk oyuncu olarak rol alıyor. İlk filmdeki gibi metafizik uzmanı Salih Memişoğlu'nun seanslarına gelen hastalarının yaşadığı olaylardan esinlenilerek senaryosu oluşturulan film, bu kez korkudan çok dram ağırlıklı bir yapıya sahip.


 

Filmin baş kahramanı olan Sedat, iş hayatında oldukça başarılı olmasına rağmen evlilik hayatı gitgide kötüye giden genç bir adamdır. Sedat'ın Esma adlı bir kadınla yasak bir ilişki içine girmesiyle evliliği kopma noktasına gelir. Sedat'ın eşi Aylin ise evliliğinin kötü gitmesinin yarattığı bunalımla beraber kabuslar görmeye ve  garip davranışlar sergilemeye başlar. 

 

Türk korku filmlerinde sıklıkla karşımıza çıkanmustafa özen büyü=cin formülü kullanılarak oluşturulan filmin senaryosu, filmi uzatmak istercesine gereksiz sahnelerle uzuyor. Filmin açılış sahnesinde yer alan ve seyircileri karşılayan cin çıkarma sahnesi, filmin geneli göz önüne alındığında, korku dozunun en yüksek olduğu tepe noktasını oluşturuyor. Görsel efektler ve ses kurguları, filmin içerisine tam anlamıyla yedirilemediğinden her detay oldukça yapay kalarak çok göze çarpıyor. Birkaç sahnede görünen bir cin sureti dışında, ses efektlerinin boğuculuğu ile korkutmaya çalışan film, korku filmi anlatımından ziyade aile dramına odaklanmış. Oyuncuların performansları ise, birçok sahnede inandırıcılıktan oldukça uzak. 


 

Anadolu'da cinler konusunda birçok halk inancı bulunmasına rağmen Azazil 2: Büyü maalesef bunların hiçbirisinden beslenememiş. Kur'an-ı Kerim ve okunan dualar ile film kendine İslami bir taraf ediniyor olsa da, bu sahneler adeta filme gereksizce serpiştirilmiş. Hem İslami hem de evrensel inançlarda yer alan ve ilk filmde karşımıza çıkan kulak çınlaması, sinek ile kabus görme gibi musallat belirtileri Azazil 2: Büyü'de de kullanılmış. Bunun yanı sıra filmin adında bulunan ve üzerinde daha çok durulması gereken büyü unsuru ise kısa bir sahne ile geçiştirilmiş. 

 

Kısaca; Azazil 2: Büyü, oldukça sıradan bir anlatıma sahip olduğundan  herhangi bir merak ya da korku unsuru ile seyirciyi de kendine bağlayamadan sınıfta kalıyor. 

 

Twitter.com/gizsimsek

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter