Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

''Kadının Kaşınanı Var, Kaşınmayanı Var'' diyen Hülya Avşar Değil miydi?

''Kadının Kaşınanı Var, Kaşınmayanı Var'' diyen Hülya Avşar Değil miydi?
Üye: Drama Queen ''Uyanmak İçin Ölümü Bekleme 8 Mart 8 Kadın'' projesi, Zeytinburnu Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında AKDEM yani Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi ile birlikte, 8 ünlü ismin biraraya gelerek gerçekleştirdiği fotoğraf çekimiyle kadına şiddete hayır dedi. Hülya Avşar Ayşe Paşalı, Bergüzar Korel Melek Karaaslan oldu. Nur Fettahoğlu, Burcu Esmersoy, Meltem Cumbul, Ezgi Mola, Dolunay Soysert ve Songül Öden özel makyaj ve kostümlerle hayatını kaybeden 8 kadının yerine geçti ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut da onları fotoğrafladı.

 

Buraya kadar herşey çok iyi, proje de çok güzel, duyarlı bir iş değil mi? Ya evet cidden öyle. Dayak yiyen, tacize uğrayan, cinayete kurban giden kadınlar hakkında yapılan kampanyalar ve yazılan yazılar sayesinde neredeyse cinayetlerde, dövülmelerde, tacizlerde azalmalar oldu! Ne kadar çok böyle kampanyalar yapılırsa o kadar iyi! Peh...Dalga geçiyorum evet çünkü ben bu tür kampanyalara, böyle ünlülerle münlülerle yapılan fotoğraf sergilerine, çekimlerine, yazılara, çizilere filan inanmıyorum. Samimi bulmuyorum. Bu kampanyayı da samimi bulmuyorum tabii dolayısıyla. Ama benim burada esas samimi bulmadığım işten hariç bir de bu işe dahil olan isimlerden olan Hülya Avşar. Avşar, boşandığı eşi tarafından önce feci şekilde dövülen sonra da bu koca tarafından geçen yıl öldürülen Ayşe Paşalı'nın yerine geçmiş. Şiddete uğrayan kadının yerine geçip empati yapmış yani. İyi de Avşar, kadına şiddetle ilgili hazırlanan bir kermeste şöyle dememiş miydi? ''Sadece erkekler dövüyor diye bir şey yok, kadınlar dayak yiyor gibi geliyor bana. Kadının kaşınanı var, kaşınmayanı var, haksız yere dayak yiyeni var...” Yani? Yanisi şu; kadın kaşınırsa dayak yer, bunu haketti demektir. Kaşınmayacaksın, erkek ne derse kabul edeceksin, sözünden dışarı çıkmayacaksın, sonsuz itaat edeceksin ki dayak yemeyeceksin ve hatta öldürülmeyeceksin. Sonra da ekliyor Avşar: ''Akıllı kadın dayak yemez''! Dayak yiyenler bu durumda demek ki ''salak'' oluyorlar. Susan, itaatkar, boyun eyen kadın da akıllı kadın oluyor. İşin ilginç yanı da sen böyle ''özlü'' sözler söyleyeceksin sonra da böyle ''Kadına Şiddete Son'' kampanyalarına katılacaksın, ''kaşınan ve sonucunda da öldürülen Ayşe Paşalı''nın yerine geçeceksin! Güzelmiş...

 

 

Yeni Bir Dizi Daha: Polis Akademisi çakması ''Her şey Yolunda Merkez''

 

Show Tv yeni bir dizinin çekimlerine başladı. Fenomen dizi İşler Güçler'in yapımcı firması olan Limon Yapım'ın işi olan Her Şey Yolunda Merkez, Amerikan dizisi Polis Akademisi'nin Türk versiyonu'nun senaryosu Caner Güler'e ait. Yönetmenliğini ise Geniş Aile ve İbreti Ailem dizilerinin de yönetmeni olan Ömer Uğur yapıyor.

 

Polis memurlarının polis okuluna seçildikleri günden itibaren yaşadıkları her türlü olayı komik bir dille anlatacak olan dizinin kadrosundaki isimler; İpek Tuzcuoğlu, Bülent Alkış, Murat Akkoyunlu, Berk Atan, Aslıhan Güner, Bora Akkaş, Orçun Kaptan, Gökhan Alkan, Hakan Bilgin, Cem Avnayim, Burçin Abdullah, Aykut Taşkın, Tuğçe Kurşunoğlu, Eray Türk, Şirin Saraçoğlu, Arzu Oruç ve Selda Car.

 

 

Şebnem Bozoklu Stilist Melis oldu!

 

Türkmax'ta yayınlanan Heberler'in kadrosuna Şebnem Bozoklu katıldı. Bu haftaki bölümde Stilist Melis olan ve bunu da Twitterdan duyuran Şebnem Bozoklu, her bölümde ayrı bir tiplemeyi oynayacak. Şu sıralar Erkan Can ve Cem Davran'la birlikte Bezirgan adlı tiyatro oyunuyla Türkiye turnesinde olan Bozoklu, aynı zamanda yakında Uğur Yücel'in filmi Soğuk'ta da izleyeceğiz.

 

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

Diğer yazıları için tıklayınız

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter