Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Akasya Durağı ekibinden yeni dizi: Bizim Okul

Akasya Durağı ekibinden yeni dizi: Bizim Okul
Üye: Drama Queen Allahımmm ya yakın beni ya da kesin! Çiçek taksi fenomeninden Akasya Durağı kabusuna geçişimizle birlikte devam eden, araya Cennet Mahhalesi’yle Arka Sokaklar’ı da aldığımız ‘milletçe yapışıp kaldığımız diziler’e şimdi de bir yenisi ekleniyor; Bizim Okul!

 

 

 

Akasya Durağı’nı sevenler dizi bitti diye üzülmesinler, onun devamı gibi düşünebilirsiniz Bizim Okul’u çünkü kadro Akasya Durağı kadrosundan oluşuyor. Bir lise dizisi olan Bizim Okul’da, Akasya Durağı’nda taksi durağı sahibi olan Zeki Alasya okul müdürünü oynayacak. 2008 Temmuz’unda başlayıp 2012 Eylül’ünde sona eren, 6 sezon boyunca aralarda kanal değişikliği de yaparak yoluna devam etmiş olan Akasya Durağı, bende ‘hangi deliğe baksam karşımda o vardı’ hissi yaratmıştı. Gündüz kuşağındaki tekrarlarıyla da kendine sadık müşterilerini bir an olsun(ne yazık ki!) yalnız bırakmayan Akasya Durağı’nın uzantısı şeklinde olacak belli ki Bizim Okul. Daha baştan izleyici kitlesi belli olan dizinin yolunun tam gaz olacağına istisnasız inanmaktayım(ne yazık ki!). ATV ekranlarından evlere konuk olacak dizi için oğlum bile ‘’anne Akasya Durağı ATV’ye geçti, başka adla yayınlanacak’’ dedi. Volkan Severcan ve Cem Davran’ın da olacağı diziye başarılar dilemeyeceğim, bol reytingli olacağına eminim çünkü!

 

 

Kudret Sabancı’dan yeni bir dizi: Ateş Altında Aşk.


 

Kudret Sabancı’nın çektiği Karaoğlan dün itibarıyle gösterime girdi. Film çalışmaları bitmişken Sabancı şimdi de yeni bir dizi için çalışmalara başladı. Başrollerden birinde Caner Cindoruk’un olacağını öğrendiğim dizi, 1912’de Selanik’te başlıyor ve 1922’de İzmir’de bitiyor. 2 sezon şeklinde çekilecek olan Ateş Altında Aşk’ın ilk sezonu Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşüne 2. Sezonu da Cumhuriyet’in kuruluşuna tanıklık ediyor. Bu iki dönemde geçecek olan dizinin içinde büyük bir aşk hikayesini de konu edeceğini söyleyen Sabancı, oldukça iddialı geliyor.

 

 

 

Çocuklar Duymasın’dan haber var!

 

 

İlk yayınlandığı zamanları hatırlıyorum da, ben henüz diziyi izlememiştim, herkes ‘taş fırın erkeği’ Haluk’tan bahsediyor, onun hareketlerini taklit ediyor ve her bahsettiklerinde de kahkahalarla gülüyordu. Merak ettim, ben de izledim, izlemeye de devam ettim Çocuklar Duymasın’ı. Hatırlıyorum da TGRT’den ATV’ye geçtiğinde de izlemeye devam ettim, ama sonra Pınar Altuğ’un ‘zorunlu ve haksız’ şekilde diziden çıkarılmasıyla ben de diziden soğudum. Bir daha da izlemedim Çocuklar Duymasın’ı. Tekrarlarının da çeşitli kanallarda hala devam ettiği dizi Ocak 2002’de başlayıp çeşitli kanallarda gösterimi devam edip en son 2012’nin Temmuz’unda ATV’deyken ara verdi. Şimdi  Çocuklar Duymasın’ın çekimleri tekrar başlıyor. Pınar Altuğ’un kendi Twitter hesabından duyurduğu üzere yakında çekimlerine başlanacağı dizinin hangi kanalda yeniden yayınlanacağı henüz belli değil.

 

 

Bugün Hafta sonu…


 

Bugün Pazar…Ve kitap ve gazete ve müzik günü benim için. Hele de hava kapalıysa… Okuma köşeme çekilip çayımla, havanın pusuna, siyahlığına, ağırlığına bakmadan bir yandan da Can Gox’un yeni albümünde de yerini alacak olan, Şubat’ın bu haftaki bölümünde de dinlediğimiz Dal Goncayı Bu Sabah isimli parçayı dinliyorum.

 

 

Dal goncayı bir sabah açılmış buldu, 
Gül melteme bir masal deyip savruldu 
Dünyada vefasızlığa bak; on günde 
Bir gül yetişip, açıp, solup kayboldu. 



Sen acırken bana, hiç bir günahımdan korkmam 
Benle oldukça; yokuş, engebe, yoldan korkmam 
Beni ak yüzle diriltirsin a Tanrım, bilirim; 
Defterim dolsa da suçlarla, siyahtan korkmam.

 

 

Ömer Hayyam…


 

 

Drama Queen


 

twitter.com/yazmakiyigelir


 

Diğer yazıları için tıklayınız

 

 


YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter