Popüler Sinema

Paylaş
Dosyalar

Batman'in "Bad Men"leri

Batman'in "Bad Men"leri
"Kara Şövalye Yükseliyor" filmi tüm dünyayı kasıp kavururken, "Batman" in belalı düşmanlarından en zorlu beş tanesini sizler için seçtik...

 

Joker, çizgiroman kahramanı Batman'in en büyük düşmanıdır. Joker 1989 tarihli Batman filminde Jack Nicholson tarafından canlandırılmıştır. 2008 yılında vizyona giren Kara Şövalye'deki Joker karakterini, film çekimleri bittikten sonra hayatını kaybeden Heath Ledger canlandırmıştır. Jack Nicholson'un canlandırdığı Joker rolüne oranla daha çok şiddetten yana ve karanlık tarafı ağır basan yenilenmiş bir Joker'i oynamıştır.

 

Catwoman, asıl adı Selina Kyle olup, Batman'in hem düşmanı hem de sevgilisidir. Aralarındaki tuhaf ilişki uzun yıllardır sürmekte ve Batman başlıklı çizgi roman ve çizgi filmler olduğu kadar sinema filmlerine kadar sıçramıştır.1992 tarihli "Batman Dönüyor" filminde Michelle Pfeiffer tarafından canlandırılan Catwoman, 2004'te çekilen "Catwoman" adındaki filmde, Halle Berry tarafından canlandırılmış ancak önceki kadar ilgi görmemiştir.

 

Two-Face, (Çift yüz)Amerikançizgiromanşirketi DC Comics'in Batmaniçin yarattığı hayali bir karakterdir. Karakter ilk olarak Detective Comics'in 66. sayısında görülmüştür. Yaratıcıları Bob Kaneve Bill Finger'dır. Bob Kanebu karakter için Spencer Tracy filmi Dr. Jekyll and Mr. Hyde'dan ilham almıştır. Bu karakter Batman çizgi romanlarında, video oyunlarında, dave filmlerinde görülmüştür.

 

Riddler (Edward Nygma) (Bilmececi) çizgi roman şirketi DC Comics'in piyasaya sürdüğü kurgusal bir roman karakteridir.Yaratıcıları yazar Bill Finger ve artist Dick Sprang'tır. Batman'in düşmanıdır. İlk olarak Detective Comics#140'ta ortaya çıkmıştır(Ocak 1948). Gotham'da faaliyet gösteren her suçlu gibi sonunda Batman'le karşılaşan Bilmececinin, zekâsını kanıtlamak için suçlarıyla ilgili ipuçları bırakma saplantısı, her seferinde Batman tarafından yakalanmasına neden olur.

 

Penguen (Oswald Chesterfield Cobblepot) DC Comics şirketi tarafından oluşturulmuş kurgusal karakter. Yaratıcıları Bob Kane ve Bill Finger'dır. Sahneye ilk çıkışı Detective Comics'in 58.sayısındadır(Kasım 1941). Penguen kısa ve aşırı şişman biri olarak yansıtılır. Kuşlara ve yüksek teknikli şemsiyelere düşkünlüğü ile bilinir. Her ne kadar gangster tipi suçluysa da kendini suçun centilmeni olarak düşler.1960'lardaki Batman TV Serisi'nde aktör Burgess Meredith simgesi olan cıyıklama gülüşü ile Penguen'i resmetti. 1992 yapımı Batman Dönüyor'da aktör Danny DeVito Penguen adamın çok daha karanlık bir uyarlamasını canlandırdı. Bu uyarlamada Penguen fiziksel olarak değişime uğramış psikopat ruhlu bir katildir.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder
serkan çetin serkan çetin
Kemal'e katılıyorum. Filmin vizyona girmesinden dolayı olması gerektiği düşünülüp üzerinde fazla zaman harcanmadan hazırlanmış bir yazı olmuş.

Beğen Beğenmekten Vazgeç · · Yanıtla · Kaldır

kemal gürses kemal gürses
Ayrıca tabii ki Joker'ı da iki büyük oyuncu oynadı. Size olmuş bir Batman Villian eleştirisi göstereyim, örnek alın.http://www.starpulse.com/news/Kevin_Blair/2012/07/19/top_10_batman_villains_from_comics_tv_ Bu ilk sayfası, ilerledikçe ne kadar kaliteli olduğunu görürsünüz.Biraz daha ilgi lazım bu konularda, gerçekten kusuruma bakmayın ama öylesine yazılmış bir eleştiri bana çok dokundu.Gerçekten berbat.

Beğen Beğenmekten Vazgeç · · Yanıtla · Kaldır

kemal gürses kemal gürses
Çok aceleye getirilmiş bir yazı olmuş ve adı da bir o kadar zorlama.En zorlu beş tanesinin kısası nedir? Ra's al Ghul varken, Bane varken Jim Carrey'nin Bilmececisi gibi bir soytarıyı koymak komediden öteye gidemiyor.Adlarını orjinal yazmak yerine olmamış bir çeviriyle koymak en büyük hatanız. Ya iki yüz dersin ya da orijinal adını yazarsın. Çift Yüz diye absürd bir ad da nereden çıktı?Madem çeviriyoruz diyorsunuz, Joker'i Şakacı, Batman'i de Yarasa Adam olarak çevirin.Ama çeviri Yarasa Adam olursa Bad Men ile yapılan laf oyunu da boş olur kısaca. Bad Men diyerek de biraz ilgi çekebilirsiniz ama ne kadar saçma olduğunu siz de anlayacaksınız.Kusura bakmayın ama olmamış.Penguen'i yılına kadar yazıyorsunuz ama asıl düşman Joker hakkında iki cümle var. Ayrıca Cat Woman'dan da Two-Face'ten de iki adet var. Neden birini eski birini yeni seriden aldığınızı da merak ediyorum.Güzelim konuyu da heba etmişsiniz.

Beğen Beğenmekten Vazgeç · · Yanıtla · Kaldır

RÖPORTAJLAR

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter