Popüler Sinema

Paylaş
Röportajlar

SENARİST filminin yönetmeni ve oyuncusu ile Röportaj

:: Videolar SENARİST filminin yönetmeni ve oyuncusu ile Röportaj
Yazar: Korcan Evin ‘’Şeytanın tüm insanlığı azdırmak için yaptığı tek şeyin; kulaklarına kötülüğü fısıldamak olduğunu mu sanıyorsun?’’

 

Türkiyenin ilk gizem filmi SENARİST'in yönetmeni HULUSİ ORKUN ESER ve oyuncusu DİLARA BÜYÜKBAYRAKTAR ile kısa bir sohbet 

 

FİLMİN KONUSU:

 

Adem siyasi bir yazardır. Yıllarca edindiği tecrübeler sonunda görünenle aslında olanın çok farklı olduğunu göstermek için "SENARİST" isminde bir kitap yazar. Fakat bu kitabın bastırılması bir şekilde engellenir. Adem boşa çıkmakta olan çabalarının getirdiği maddi ve manevi sıkıntılar ile boğuşurken bir not alır; "Senaristi Bul"… Senaristi arayan Adem işin içine gizemli grupların da girmesi ile kendini anlamlandırması güç bir karmaşanın tam merkezinde bulur. Üzerine oynanan bu oyunların sebebini öğrenmek için Senarist'i bulması gerekmektedir. Ve aramaya koyulur. Merak unsurunun bir an bile azalmadığı bu hikayede, Adem'in üzerine oynanan oyunun gizemini çözmeye çalışmasını izleriz. Fakat bu kolay olmayacaktır.


 

YÖNETMEN GÖRÜŞÜ:

 

"SENARİST" bugün bu coğrafyada sıklıkla şahit olduğumuz algı yönetiminin anlaşılmasını sağlayacak bir hikâye. Büyük planların gerçekleşmesi için küçük hamlelerin ne kadar önemli olduğunu insanların gözüne sokmak niyetim. Bir adamın yapacağı tek bir hareketin kitleleri nasıl etkileyeceğinin yanı sıra, insanların ne şekilde yönetildiği, toplumların nasıl yönlendirildiği gibi konuların; genele bakıldığında küçük sayılabilecek bir olayla anlatmaya çalıştım. Aslında film çok şey anlatıyor... Dikkatli izleyene tabi. Siz bir yazarın hikâyesini izliyorsunuz fakat gördüğünüz tüm insanlığın hikâyesi.

 

HULUSİ ORKUN ESER

 

KE- İlk sinema filminiz olan Senarist’in aynı zamanda hikayesi de size ait. Bu kadar enteresan ve seyirciyi sonuna kadar merak içinde bıraktıran bir senaryo nasıl ortaya çıktı? 

 

HOE- Uzun bir süreç oldu bu. Temel hikayeyi oluşturduktan sonra boşluklar doldurmak kaldı sadece geriye. Bu süreçte onlarca kitap okudum filmin bahis ettiği konular ile ilgili. Merakı tavanda tutmaya çalıştık. Finali olabildiğince gizlemeye çalıştık.

 

KE- “Türkiye’nin ilk gizem filmi” sloganı oldukça iddialı bir tanıtım cümlesi. Nedir filminizi diğer filmlerden farklı kılan unsurlar? 

 

HOE-  Aslında ayıran tek bir nokta var. Senarist salt gizem filmi içinde gizem barındıran bir film değil tamamı gizem.


 

KE- Filmin yapım aşamasında veya çekimlerde karşılaştığınız zorluklar nelerdir? Sette yaşadığınız ilginç olaylar varsa bizimle paylaşır mısınız?

 

HOE- Genel olarak ilk filmin verdiği tecrübesizlik ve maddi sıkıntılar oldu. Onun dışında müthiş derecede keyifli bir set ortamımız vardı. Çok eğlendik gerçekten keyif aldık. Sonuç itibariyle de keyifli bir film çıktı ortaya. İlginç çok şey oldu anlatmakla bitmez aslında ama şimdi bahsetmeye kalksam çok uzun sürer.

 

KE- Çekim kalitesi, müzikleri ve konusu ile oldukça başarılı bir film Senarist. Siz ne düşünüyorsunuz filminiz hakkında? 26 Şubat’ta izleyicileri neler bekliyor?

 

HOE- Ben izleyicinin beğeneceğini düşünüyorum. Ve birçok kişinin 2. kez izlemek isteyeceğini düşünüyorum. Çok emek verdik. İzleyiciyi ince düşünülmüş bir film bekliyor. Bu filmi izleyenler bulmaca çözüyorlarmış hissine kapılacaklar.

 

 

DİLARA BÜYÜKBAYRAKTAR

 

KE- Sizi daha çok Tv dizilerinden tanıyoruz. Tiyatro kökenli bir oyuncu olarak ilk sinema filminiz olan Senarist hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Nasıl dahil oldunuz ekibe?

 

DB- Senarist'e dahil olmamda ki en büyük etken senaryonun evrensel bir konuyu içimizden bir hikaye olarak, gayet anlaşılır bir dilde anlatıyor olması ve ilk sinema filmi deneyimimi böyle bir filmde rol alarak gerçekleştirmek istememdir. Yönetmenimiz H.Orkun Eser beni bu role uygun görmüş ve bende seve seve bu projeye dahil olmayı kabul ettim. Senarist izlerken düşündüren bir film. Daha fazla bilgi vererek projenin büyüsünü kaçırmak istemiyorum. Seyircimizi 26 Şubat'ta vizyona girecek Senarist'i izlemeye davet ediyorum.

 

KE- Senarist filminde canlandırdığınız karakter hakkında bilgi alabilir miyiz?

 

DB- Senarist'te iki farklı taraf var. Aydınlık ve karanlık..Ben aydınlık tarafın savunucusunun sağ koluyum. Hürel, özgürlük ülkesi demek. Karakter ismimin de anlamı gibi, baş karakterimizi içsel özgürlüğüne kavuşturmada ona yol göstermeye çabalıyorum.


 

KE- Filmin çekimleri sırasında yaşadığınız ilginç olaylar veya zorluklar varsa bizimle paylaşır mısınız? 

 

DB- Bizim ekibimiz minimal bir ekipti. Amatör ruh taşıyarak profesyonel ve alanında tek olacak bir film yapmaya çalıştık. Dolayısıyla hepimizin hem kamera önünde, hem de kamera arkasında işlevi oldu. Benim olmayan bazı sahnelerde, oyuncuya ışık tutmuşluğum bile var :) Filmi çekerken bir yandan da dizi çekimlerim vardı. Dolayısıyla setten sete yetişmek tek zorluğumdu. Onun haricinde çok keyifli bir süreç geçirdik. Umarım verdiğimiz emeğin karşılığını da güzel bir şekilde alırız.

 

KE- Rol tekliflerinde karşınıza çıkan senaryolarda en çok nelere dikkat edersiniz? Bu senaryoda size içine çeken unsurlar ne oldu?

 

DB- Seçtiğim senaryonun illa ki bir şey anlatmasını isterim. Sizin de söylediğiniz gibi tiyatro kökenliyim. Bizim ilk öğrendiğimiz şeylerden biri 'bir derdin olmalı' unsurudur. Dizide buna çok bakmasam da, sinemada mümkün mertebe bu unsura dikkat etmeye çalışıyorum. Çünkü sinemanın aktarımının daha doğru olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla içinde bulunduğum projenin de bir derdi olmasına dikkat ediyorum. Bir çok proje teklifi geliyor fakat henüz kendimi içinde hissedebildiğim bir proje yakalayamadım. Senarist bunu yakalayabildiğim bir proje olduğu için içinde olmayı tercih ettim.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter