Popüler Sinema

Paylaş
Röportajlar

PARANORMAL ACTIVITY: TGD filminin oyuncuları ile Röportaj

:: Videolar PARANORMAL ACTIVITY: TGD filminin oyuncuları ile Röportaj
Yazar: Korcan Evin Valla bir kaç haftalık çekimler süresince bütün ev çok karanlıktı ve her yer büyük kara tentelerle kaplanmıştı bu yüzden hep gece gibiydi. Filmin en korkunç bazı sahneleri sabahın 10 unda çekildi ve evin garajında bir adam Ipad’inden bütün evin elektrik hilelerini halletti.

Paranormal Activity: The Ghost Dimension’ın tam da gala gecesinde kendilerine ulaştığım Chris Murray ve Dan Gill, o kadar karmaşa içinde röportaj teklifime sıcak baktılar. İlk başrol deneyimini yaşayan Chris Murray ve daha çok komedi filmlerinde ve dizilerinde rol alan Dan Gill ile hem Paranormal Activity’deki performansları , hem de seriyle ilgili detaylar üzerine bir söyleşi yaptım.


Kendileri, hem Popüler Sinema’da, hem de sosyal medya ortamında yayınlamak üzere yönelttiğim soruları beni kırmayarak cevapladılar.

 

Chris ve Dan’e, bize vakit ayırdığı için çok teşekkür ediyoruz.


 

KE- Paranormal Activity: The Ghost Dimension sanırım başrolde olduğunuz ilk film. Paranormal Activity gibi bir korku filmi serisinde oynamak nasıl bir duygu? Teklif geldiğinde neler hissettiniz?

 

CM- Daha iyi roller kapmak için mücadele ettiğiniz bir sırada bir filmde rol almak çok güzel bir şey. Dürüst olmak gerekirse korku filminde oynayacağımı hiç düşünmemiştim, ama oldu işte. Son seride yar aldığım için mutluyum çünkü insanlar onu daha fazla hatırlayacak belki de. Açıkçası elimde başka bir iş vardı ve aynı zamanda bir belgesel çekmeye çalışıyordum o yüzden zor bir süreçti. Bir ara ortadan kayboldular ve bir müddet hiç ses çıkmadı. Ben de filmi yapmayacaklarını düşündüm açıkçası. Sonra 2014 yazında tekrar aradılar ve ben de rolü kabul ettim.

 

KE-Paranormal Activity gibi bir korku filmi serisinde oynamak nasıl bir duygu? Teklif geldiğinde neler hissettiniz?

 

DG- Paranormal Activity dünyasının bir parçası olmak gerçekten heyecan vericiydi. İlk film çok radikal adeta çığır açan bir filmdi, bu yüzden bu seriye dahil olmak müthiş bir şey.

 

KE- Paranormal Activity görünmeyen varlıkları anlattığından dolayı fazlasıyla ürkütücü bir film serisi. Ve her film bir öncekine göre daha fazla korkutuyor. Paranormal Activity: The Ghost Dimension'ı önceki filmlerle kıyasladığınızda ne gibi farklılıklar var? 

 

CM- Aslında bu film ve diğerleri arasında bir sürü benzerlik var, ama bu filmde benim oynadığım karakterin bodrumda bulduğu özel kamerayla bütün olanları görüyorsunuz. Ayrıca bana göre, bu film diğerlerinden daha keyifli.


DG- Paranormal Activity : The Ghost Dimension serideki diğer filmlere göre çok daha iddialı bir film. Sadece filmin 3D olması değil aynı zamanda "aktvite" yi de gösteriyoruz ki bu daha önce hiç yapılmamış bir şey.

 

KE- Paranormal Activity serisi The Ghost Dimension ile sonlanmalı mı yoksa devam etmeli mi? Bir korku filminin seriye dönüşerek fazla uzatılması sizce doğru mu?

 

CM- Sanırım bitmeli. Seriyi bitirmek ve başka bir işe geçmek  belki daha az" found footage" olabilir. Ama kim bundan altı seri çıkarabileceklerini düşünebilirdi ki ? Tamam ortada bir şey var ama bir tane daha yapmak bence akıllıca bir iş değil. Tamam artık çekin fişi !  


DG- The Ghost Dimension serinin son filmi olarak tasarlandı ve sanırım iyi bir film. 


 

KE- Bu deneyiminizden sonra başka korku filmlerinde rol almak ister misiniz? 

 

CM-Korkudan uzaklaşmak istiyorum. Daha karmaşık, gerçek adamı oynamak istiyorum. Korku filmlerinde hayatınızı kurtarabilmek için sürekli kaçtığınızdan karakteri ete kemiğe büründürmeye vaktiniz olmaz çoğu zaman. Ama bakalım göreceğiz zaman neler getirecek. "Hayır" oynamam demiyorum daha çok projeye bağlı bir şey aslında.


DG- Başka bir korku filminde yer almak isterim, harika bir tür çünkü. Slasher filmlerini, psikolojik gerilimleri , canavar filmlerini, vs seviyorum aslında liste uzayıp gider. Bir hayalet filmi bile yapmak isterim ama sadece Casper'in tekrarı olursa. 

 

KE- Korku filmi setinde çalışmak nasıl bir duygu? Başınızdan geçen enteresan bir olay varsa bizimle paylaşır mısınız? 

 

CM- Valla bir kaç haftalık çekimler süresince bütün ev çok karanlıktı ve her yer büyük kara tentelerle kaplanmıştı bu yüzden hep gece gibiydi. Filmin en korkunç bazı sahneleri sabahın 10 unda çekildi ve evin garajında bir adam Ipad’inden bütün evin elektrik hilelerini halletti. 


DG- Paranormal’in found footage stilinden dolayı, kamerayı adeta ele geçirdik ve kendimiz bir sürü sahne çektik. Bu da karanlık ve boş bir evde  oradan oraya koşuşturup hayalet kovalamayı çok daha kolay ve heyecanlı hale getirdi.

 

KE- İlerde bir korku filmi yönetmeyi düşünür müsünüz? Aklınızdan geçen projeler var mı? 

 

CM-Bir korku-komedi filmi yazıyorum şimdi ve ileride de bir korku filmi yönetmeyi düşünmüyorum. Ben oldukça rahat ve sakin bir adamım. Dünyaya daha fazla korku salmak istemiyorum. Sanırım yeterince var zaten. 


DG- Yönetmeyi seviyorum. Benim ve arkadaşlarımın konuşan bir kamyonla ilgili bir film üzerine bazı fikirlerimiz var. Bir üçleme. Gerçekten de şu an için söyleyebileceklerim bu kadar.

 

KE- Toplam 6 filmden oluşan Türk korku filmi serisi Dabbe'yi izlediniz mi? İzlediyseniz yorumlarınız nelerdir?


CM- Hayır ama araştıracağım !


DG- Dabbe film serisini izlemedim, ama araştıracağım.

 

KE- En favori 2 korku filminizi nedenleri ile birlikte yazabilir misiniz?

 

CM- Ooo şimdiye dek bir sürü film izledim, 2 ye indirmek zor. Her nedense atlarla ilgili her film beni ağlatır. Eskiden komediyi severdim ama artık beni güldürmüyorlar çünkü hepsi basmakalıp. Terence Malick ve Stanley Kubrick’i gerçekten çok severim. Ama artık böyle filmler göremiyoruz.Utanç verici bir durum. 


DG- En sevdiğim filmlerden biri The Shining. Kubrick ve Nicholson çok iyiler. Diğer bir favorim ise Three Amigos. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter