Popüler Sinema

Paylaş

Sandra Bullock

(0.0/10 toplam 0 izleyici)

Sandra Bullock (d. 26 Temmuz 1964), ABD'li sinema oyuncusu. Annesi Alman opera sanatçısı Helga, babası ise ses eğitmeni John Bullock'tur. Annesi 2000 yılında kanserden ölmüştür. Katıldığı bir talk-show programında Sandra annesinin katı kuralları olan bir anne olduğundan, 18 yaşına kadar dışarıya erkek arkadaşla çıkmasının yasak olduğundan bahsetmiştir.

Sandra, lisede ponpon kızlardan biriyken arkadaşları ona "sınıf paylaçosu" lakabını takmışlardı, ona "büyük ihtimalle gününüzü aydınlatacak kız" diyorlardı.

Sandra, üniversitede drama eğitimi almıştır fakat eğitimi oyunculuk kariyeri için yarım kalmıştır. İlk çıkışını 1993 yılında "Demolition Man" ve "Speed" filmleri ile yaptı. Speed filmi hasılat rekorları kırmıştır. "Monster Garage" programını yapan Jesse James ile 16 Temmuz 2005'te evlenmiştir.Eşinin onu ünlü dövme sanatçısı Kat Von D ile aldatmasından dolayı 2009 yılında boşanmışlardır. Daha önce aktör Tate Donovan ile nişanlamıştır. Aktör Matthew McConaughey ile birkaç kez ayrılıp birleşerek magazin sayfalarına konu olmuştur.

1998 de çekilen "Practical Magic" filminde tanıştığı ve halen çok yakın arkadaş olduğu Nicole Kidman onun için şöyle der ; "Sandy'den başka Hollywood'daki bütün ünlüler tarafından çok sevilen ve çok sempatik bulunan başka birini tanımıyorum"

Hız Tuzağı, Miss Congeniality, 28 gün, Sen Uyurken , The Net, Adım adım Cinayet, Göl evi ve Sıradışı gibi önemli yapıtlara imza atmıştır.

Hız Tuzağı ve Göl evi filmlerindeki partneri Keanu Reeves ile çok iyi iki dost olduklarını belirtiyor. Sandra Bullock iletişimlerinin filmdeki gibi mektuplarla gerçekleştiğinin altını çiziyor.

2010 yılı Mart ayında düzenlenen Oscar ödül töreninde "En İyi Kadın Oyuncu" dalında Oscar almıştır.

Eşi Jesse James ile 4 yıl önce evlat edinmek için başvurduktan sonra 2010 ocak ayında Louis Bullock Bardo adında bir evlat edindiler. Fakat eski kocası Jesse James ile 5 yıl evli kaldıktan sonra 28 Haziran 2010 tarihinde boşandılar.

 

Filmografisi için tıkla

 

1
2
3
4
5
6

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

BOX OFFICE

TÜRKİYE

  • 1

ABD

  • 1

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter