Popüler Sinema

Paylaş

Mel Gibson

(0.0/10 toplam 0 izleyici)

Mel Columcille Gerard Gibson, 3 Ocak 1956 doğumlu Avustralya asıllı ABD'li aktör, yönetmen ve yapımcıdır.

Rol aldığı yapımlar arasında en çok bilinenler, Mad Max film serisi, Cehennem Silahı serisi, hem rol aldığı ve yönettiği Oscar ve Altın Küre ödüllü Cesuryürek filmidir. Ayrıca 2004 yılında yönettiği Tutku - Hz. İsa'nın Çilesi adlı yapım da oldukça ses getirmiştir.

Onbir çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olarak dünyaya gelen aktör Mel Gibson, New York Merkez Tren İstasyonu’nda çalışan babasının, oğullarını hem ekonomik zorluklardan hem de Vietnam tehlikesinden kurtarmak maksadıyla geldiği Avustralya’da doğdu. Katolik lisesindeki zamanını aşçı ya da gazeteci olmak hayalleriyle geçiren Gibson, okulu bitirdikten sonra New South Wales Üniversitesi’nin drama bölümüne girdi. Ablasının kendisinin haberi olmadan kayıt yaptırması üzerine zorunlu olarak başladığı oyunculuk, yıllar geçtikçe vazgeçilmez bir tutkusu haline geldi.

Öğrencilik yıllarında “Summer City” adlı bir filmde Scollop adında genç bir sörfçüyü canlandırdı. Mezun olduktan sonra da Güney Avustralya Devlet Tiyatrosu’na katıldı. Burada birçok klasik oyunda rol alan Gibson, özellikle çağdaş oyunlardaki performanslarına hayran kalan yönetmen George Miller’ın gözüne girdi. Miller’ın teklifiyle kendini bir anda film setinde bulan aktör, sinemaya “Mad Max” adlı aksiyon filmiyle giriş yaptı.

 

Filmografisi için tıkla

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

BOX OFFICE

TÜRKİYE

  • 1

ABD

  • 1

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter