Popüler Sinema

Paylaş

Eva Green

(0.0/10 toplam 0 izleyici)

Eva Gaëlle Green 5 Temmuz 1980’de Paris’te doğmuş oyuncudur.

Annesi aktris Marlene Jobert olup babası ise İsveç’li dişçi Walter Green’dir. Eva’nın kendisinden iki dakika önce dünyaya gelen Joy adlı bir ikiz kız kardeşi vardır.
Eva ilk filmi The Dreamers’da (Bernardo Bertolucci filmi, 2003) rol alana dek tiyatroda oyunculuk yapar. Green gerçek bir sarışındır ancak ergenlik döneminden itibaren saçlarını siyaha boyatır. Eva küçüklüğünde Isabelle Adjani’den etkilenerek oyuncu olmaya karar verir. Eva on yedi yaşındayken Londra’da bulunan Webber Douglas Drama Sanatı Okulu’nda on haftalık bir eğitim görür. Ardından New York’taki Tisch Sanat Okulu’da eğitimine devam eder ve Paris’e geri dönerek tiyatro oyunlarında rol almaya başlar. Jalousie en Trois Fax adlı oyundaki performansı ile Les Molieres ödülüne aday olur.

Yönetmen Bernardo Bertolucci, Eva Green’i 2002 yılında keşfeder ve ona The Dreamers adlı filmde rol teklif eder. Green filmde yer alan çıplak sahneler sebebiyle oldukça eleştirilir. Hatta filmdeki bir dakikalık bir sahnenin Amerika’da sansüre uğraması sebebiyle oldukça şaşırdığını söyler. 2004 yılında Arsene Lupin filminde rol alır. Bir Ridley Scott filmi Kingdom of Heaven’da da rol alır (2005).

Filmografisi için tıkla

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

BOX OFFICE

TÜRKİYE

  • 1

ABD

  • 1

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter