Popüler Sinema

Paylaş
Üye Kritiği

Sinema mı seksten doğdu seks mi sinemadan?

Sinema mı seksten doğdu seks mi sinemadan?
Üye: Eloş eloş Bu sefer yazacaklarım, tek bir filmi baz almıyor. Bu sefer hemen her filmde karşımıza çıkan seks kokulu hareketlerden bahsedeyim istedim.

Bu sefer yazacaklarım, tek bir filmi baz almıyor. Bu sefer hemen her filmde karşımıza çıkan seks kokulu hareketlerden bahsedeyim istedim.

 

Türk sinemasında seks furyası (erotik/porno furyası) 70lerde başlayıp 1980 darbesiyle ani ve keskin bir şekilde sona erdi. Ve o dönemden arta kalan, her filmde ve bazı dizilerde karşımıza çıkan seksist temalar günümüze kadar uzandı.

 

Peki bir dizinin ya da filmin izlenebilirliğini belirleyen sadece cinsel unsurlar mıdır? Ya da bir yapımın olumsuz eleştirilebileceği tek konu seks midir? Peki madem seks içeren sahneleri bu kadar eleştiriyoruz, malum video sitelerinde en fazla tık alan videolar neden bu sahnelerin videoları? Kişi en çok kendine tahammül edemez sevgili okuyucu. Bir şeye ne kadar tepki gösteriyorsa o şeye aynı şiddete düşkün, aynı şiddette bağımlıdır. Bu nedenledir ki bütün filmlerde karşımıza çıkan sevişme sahneleri var, eleştirenlerin izlemek için can attığı çok da bir olayın görünmediği sadece erotizm kokan sahneler.

 

Sinemanın içinde cinselliğin bu kadar sık görünüyor olması, onu bir tabu olmaktan kurtarır belki diyorum. Ancak görünen o ki insanlar tabularını yıkmak yerine, gizlemek için onları eleştirmek ve hatta topa tutmak yolundan gidiyorlar. Sonuç olarak sevişme sahnelerine gelen daha fazla eleştiri, videolarına gelen daha fazla tık dışında pek bir şey değişmiyor.

Etiketler: seks, sinema

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter