Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Yorgos Lanthimos'un yeni projesi belli oldu!

Yorgos Lanthimos'un yeni projesi belli oldu!

 “The Favorite” in Oscar adayı yönetmeni Yorgos Lanthimos, daha sonra 1964 tarihinde Jim Thompson tarafından yazılan “Pop. 1280” isimli suç romanını sinemaya uyarlayacak. Daha önce Bernard Tavernier tarafından da sinemaya uyarlanan bu romanın konusu ise şöyle... Romanın konusu 1910'lu yıllarda Batı Texas'ta küçük, yerden bitme bir kasabada geçer. Romanın anti-kahramanı Nick Corey bu kasabanın şerifidir. Corey alkolik, herkesin horlayıp alay ettiği, kolayca satın alınır, güçsüz bir şeriftir. Pısırık ve acınacak derecede zavallı görünüşlü bu insan kendisinden nefret eden karısı, amansız metresi ve kendisini küçük gören sevgilisi arasında aşağılık bir hayat sürdürür. Ancak hiç belli etmemesine rağmen Nick Corey'in içinde de fırtınalar kopmaktadır. Aslında içten pazarlıklı bir psikopat olan Corey kendisini aşağılayan herkesten öç almaya karar verir.

 

Amerikalı yazar Jim Thompson'ın 1964 yılında yayımladığı "Nüfus: 1280" (Pop. 1280) adlı romanı, 1981 yılında Fransız yönetmen Bertrand Tavernier tarafından Coup de Torchon adıyla sinemaya uyarlanmıştı. Aynı zamanda Jean Aurenche'le birlikte senaryoyu da yazan Tavernier konuyu 1910'ların Batı Texas'ından 1938'in Fransız Batı Afrika'sına taşımıştı. Filmin baş rollerini Philippe Noiret ve Isabelle Huppert paylaşmışlardı. Fransızca çekilmiş olan film ABD'de Clean Slate, İngiltere'de ise Clean Up adları ile gösterime sunulurken Türkiye'de Sil Baştan adıyla gösterime girdi. Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülü'ne aday gösterilen "Sil Baştan", Fransa'nın Oscar'ı sayılan César Ödülleri'nin neredeyse tamamına da aday gösterilmişti.

 

Amerikalı yazar Jim Thompson'ın 1964'te yazdığı romanının konusu 1910'lu yıllarda Batı Texas'ta küçük yerden bitme bir kasabada geçiyorken, Fransız yönetmen Bertrand Tavernier, 1981 tarihli sinema uyarlamasında filmin konusunu 1938'in Senegal'ine taşımıştı. Senegal o tarihlerde bir Fransız sömürgesiydi. Romanın kahramanı Nick Corey Amerikan kasabasının şerifiyken filmin kahramanı Lucien Cordier (Philippe Noiret) bu küçük ücra Afrika köyünün Fransız polis şefi olmuştu.

 

Bakalım Lanthimos hayranlarını ikiye bölen "The Favourite"den sonra "Nüfus 1280" ile nasıl tepkiler alacak?

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter