Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Yönetmen James Cameron, Denizaltıyla Mariana Çukuru'na Dalacak

Yönetmen James Cameron, Denizaltıyla Mariana Çukuru'na Dalacak
James Cameron, Titanik, Terminatör, Aliens ve Avatar gibi ödüllü filmlerin yönetmeni. Birkaç hafta içinde tek kişilik denizaltısıyla 11 kilometre derindeki Mariana Çukuru'na dalmayı planlıyor.

Denizlerin en derin yeri Büyük Okyanus'un batısındaki Mariana Çukuru, ''dünyanın tabanı'' olarak da adlandırılıyor. Mariana Çukuru'na şimdiye kadar sadece iki kişi ulaşmayı başardı. 23 Ocak 1960'ta Amerikalı bahriyeli teğmen Don Walsh ile 2008'de ölen İsviçreli oşinograf Jacques Piccard batiskafla inmiş, daha sonra buraya gitmeyi deneyen olmamıştı.

 

Titanik filmini çekerken denizaltı da kullanan ünlü yönetmenin, tek kişilik ''Deepsea Challenge'' adını verdiği denizaltısı Avustralyalı mühendisler tarafından inşa edildi. 3 boyutlu kameralarla donatılan denizaltında, 11 kilometre derinlikteki basınca dayanıklı küçük bir stereoskopik kamerası da bulunuyor. Cameron, dünyanın tabanında keşif için 6 saat geçirmeyi ve 3 boyutlu bir belgesel için burada çekim yapmayı plânlıyor. Cameron, Papua Yeni Gine açıklarındaki 8 kilometrelik deneme dalışını kısa süre önce başarıyla tamamladı. National Geographic ve Rolex tarafından desteklenen keşif sırasında James Cameron bilim insanları için numune de toplayacak.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter