Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

YILMAZ GRUDA’YA YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ!

YILMAZ GRUDA’YA YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ!

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle Elazığ Valiliği tarafından ilk kez düzenlenecek olan "Harput Kısa Film Festivali" dün gece protokol, jüri üyeleri ve basının katılımıyla Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Törende yaşam boyu onur ödülü usta sanatçı Yılmaz Gruda’ya verildi. 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Elazığ Valiliği tarafından 8-11 Eylül tarihleri arasında ilki düzenlenen Harput Kısa Film Festivali’nin kısa film dalında jüri üyeliğini Osman Sınav (Yapımcı-Yönetmen), Ahu Türkpençe (Oyuncu), Raşit Çelikezer (Yönetmen-Senarist), Mehmet Çepiç (Oyuncu) ve Natali Yeres (Sanat Yönetmeni) yapıyor. Prof. Dr. Hakan Aytekin'in (Akademisyen-Belgesel Yönetmeni) jüri başkanlığını üstlendiği belgesel jürisinde ise Müjgan Taner (Belgesel Yönetmeni), Murat Tolga Şen (Sinema Yazarı), Dr. Musa Ak (Akademisyen-Belgesel Yönetmeni) ve Tülin Tezel (Belgesel Yönetmeni) gibi isimler var. Yarışmanın senaryo dalının jüri üyeleri Doç. Dr. Burak Medin ve Öğr. Gör. Günşad Özger’den oluşuyor. Harput’un tanıtımını yaparak Elazığ şehrinin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamayı amaçlayan, ulusalda ise sinema sanatı ve sanatçılarına destek olmayı hedefleyen festival bu yıl 8-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleşiyor. 

 

Yılmaz Gruda: “Anadolu’yu, burada, bu festivalle donatacaksınız!”

 

Festivalin ilk yılında, açılış töreninde onur ödülü yılların usta sanatçısı Yılmaz Gruda’ya verildi. Gruda yaptığı konuşmada Elazığ’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti ve ekledi; “Yaptığınız festivalle bütün Anadolu’yu burada donatacaksınız. Burada yaşayan insanların hepsi birer hazine. Bu tarz festivaller sayesinde böylesine değerli insanlarla tanışıyor ve onlarla birlikte vakit geçirme şansını elde ediyoruz.”

 

Elazığ Vali Yardımcısı Sn. Abdulkerem Abbasoğlu: “Bilindiği üzere festivaller şehirlerin tanıtımının yapılmasında, turizmin canlanmasında katkılar sağlamaktadır. Harput Kısa Film Festivali sayesinde ilimiz sosyokültürel anlamda daha da cazibe merkezi haline gelecektir. İnsan yaşamı sanattan ayrı düşünülemez. Güzel sanatların dalı olan sinema sanatı hem ilimiz hem de ülkemiz için oldukça önemlidir. Bu festivalin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Nazif Bilginoğlu: “Belediye olarak ilimize katkı sağlayacak kültürel ve sanatsal etkinliklere destek olmaya gayret ediyoruz. Harput Kısa Film Festivali’nin de ilimize değer katacağına yürekten inanıyoruz.”

 

Sevilen mizah ustası Müfit Can Saçıntı “Lafını Esirgemeyenler” isimli tek kişilik gösterisi ve “Yaşamak Güzel Şey” isimli filmiyle Elazığlı sanatseverlerle buluşacak.

 

Festivalde yarışan filmler:

 

Kısa Filmler; 

 

  “BİR NEHİR KIYISINDA” - MUHAMMED FURKAN DAŞBİLEK

  “BRIGITTE BARDOT” - ÇAĞIL BOCUT

  “HEMNEFES” - ABDULLAH ŞAHİN

  “İKLİM DEĞİŞİMİ” - YASEMİN DEMİRCİ

  “KIYIYA VURAN DALGALAR” - HALİL EFE AKDEMİR

  “MAJİD’DEN SEVGİLERLE” - YİĞİT ARMUTOĞLU

  “RONALDO” - RAŞİT ALGÜL

  “TEPETAKLAK CİNAYET” - ÇAMRAN AZİZOĞLU

  “VESİKALIK” - ALİ RIZA ERDEMİR

  “ZEMBEREK” - RECEP ÇAVDAR

 

Belgeseller; 

 

  “2-0” CİHAN EMRE ZENGİN

  “ARASTA” - HÜSEYİN BALTACI /MUTLU KAHYA

  “ARAYIŞ” - ÖMER GÜLER

  “BİR ÖMÜR ANADOLU” - ÖZER KESEMEN

  “BU DA MI GOL DEĞİL?” - FEYZİ BARAN/KAMİL KAHRAMAN

  “BULAK” - EVRİM İNCİ

  “BÜYÜLÜ FENER BEKÇİLERİ” - FERHAT ZENGİN/BAHADIR KAPIR

  “GONCA YÖRÜĞÜN TOHUMLARI” - MEHMET KÖPRÜ

  “SEVAL” - AHMET KEÇİLİ

  “TÜLÜTABAKLAR ‘ÖLÜMSÜZ KAHRAMANLAR’” - YASİN ÖZTÜRK

 

 

Festivalin kazananları 11 Eylül Cumartesi akşamı düzenlenecek olan ödül töreninde açıklanacak. Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiler festivalin internet sitesi "harputfilmfestivali.com" üzerinde yer alıyor.

 

 

Festivalin Sosyal Medya Hesapları:

 

instagram.com/harputfilmfestivali

 

facebook.com/harputfilmfestivali

 

twitter.com/harputfilmfest

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter