Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Caner Erzincan Söyleşisi

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Caner Erzincan Söyleşisi
Yapı Kredi Kültür Sanat’ın aylık etkinlikleri kapsamında Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel’in düzenlediği sinema söyleşilerinin Mayıs ayı konuğu, ilk filmi Mar ile adından söz ettiren Caner Erzincan olacak.

Yönetmen Caner Erzincan, Erzurum da doğdu. 2004 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema bölümüne giriş yaptı. Selçuk Üniversitesi bünyesinde yayın yapan Üniversite televizyonunda aynı yıl çalışmaya başladı ve program yönetmenliğine başladı. Yine aynı yıl çeşitli kısa filmler çekerek sinemayla tanıştı. 2006 yılından itibaren Üniversite televizyonundan ayrılarak Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Süha Arın Kısa-ca Belgesel Atölyesinden sorumlu birim amiri olarak görevini devam ettirdi. Belgesel atölyesinde kısa film çalışmalarına yoğunluk verdi. Birçok filmde görüntü yönetmenliği, kurgu ve yönetmenlik yaptı. İlk belgesel filmi olan “Buzlar Kırılınca” çeşitli festivallerden birçok ödül aldı. Daha sonra “Mevsimsiz Kar” kurmaca filmiyle yine birçok festivalde üniversitesini temsil etti. “Feryat” adlı kurmaca filmiyle kısa film yolculuğuna devam etti. “Kardaki Tozlar” adlı uzun metraj senaryosu çekilmeyi beklemektedir. 2008 yılında mezun olan Caner Erzincan halen birçok kısa film, klip ve sinema çalışmalarına devam etmektedir.

 

Yapı Kredi Kültür Sanat, Mayıs ayında ayrıca Red Kit İstanbul’da adlı sergiye de ev sahipliği yapıyor. Orijinal çizimler, karakterlerin oluşum süreçleri, Red Kit evreninin perde arkası ve korsan çizimli albüm kapaklarından İzzet Günay, Sadri Alışık’lı sinema filmlerine dek Red Kit’in Türkiye macerası, hepsi sergiye yansıyor.

 

Etiketler: Caner Erzincan

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter