Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

VAN İPEKYOLU BELEDİYESİ KISA FİLM FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

VAN İPEKYOLU BELEDİYESİ KISA FİLM FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

Vanlı Sinemaseverler Kısa Filmleri ve Yönetmenleri Bekliyor…

 

Bu yıl ilk kez 3-5 Mayıs 2018 tarihlerinde organize edilecek olan Van İpekyolu Belediyesi Kısa Film Festivali’ne başvurular başladı. Festivale 30 dakikayı geçmeyen kurmaca, deneysel, animasyon ve belgesel türünde filmler başvuru yapabilecek. 

 

Çok sayıda kısa filmi programına almayı hedefleyen festival aynı zamanda kurmaca, deneysel, animasyon ve belgesel türlerinde yarışmalar düzenleyip akçeli ödüller de verecek. 

 

32 Bin Lira Değerinde 13 Ödül

 

Ödüllerin tamamının akçeli olduğu festivalde; kurmaca ve belgesel dallarında en iyi birinci, ikinci ve üçüncü filmlere ödüller dağıtılacaktır.  Bu ödüllere ek olarak, En İyi Deneysel, En İyi Animasyon, Engelsiz Yaşam Özel Ödülü ve Münir Özkul Onur Ödülü verilecektir. Van temalı filmlerin yarışacağı bölümdeyse ilk üç filme ödüller verilecektir. Ayrıca programa kabul edilen tüm filmlere gösterim ücreti ödenecektir.

 

Kısa Filmlere Gösterim Ücreti

 

Hiç bir beklenti içinde olmadan üretilen kısa filmlerin desteklenmesi konusunda hem fikir olan festival düzenleme komitesi Kısa Film Yönetmenleri Derneği’yle yaptığı görüşme sonrasında programa alınan tüm kısa filmlere telif ödenmesi kararını da almıştır.

 

Van Temalı Filmler

 

Kısa süre içinde  yapılacak duyuruyla Mart ve Nisan aylarında açılacak sinema atölyesinde eğitim görecek olan Van halkı, atölye çalışmalarının sonunda Van temalı filmler üretecek ve bu filmler kendi arasında profesyonel bir jüri değerlendirmesinden sonra ödüllendirilecek.

 

Tarihi İpekyolu

 

İpekyolu yüzyıllar boyunca yalnızca ticaret yapılan bir yol olmamıştır. Aynı zamanda bilgiyi, fikirleri, kültürü doğudan batıya ve batıdan doğuya taşımış bir yoldur. Konumu itibari ile bu kültür mirasın bugünkü sahibi İpekyolu ilçesinin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk: “Bu anlayış ve bilinçle düzenlediğimiz festival,  yedinci sanat olan sinema sanatı kapsamında, kısa zamanda çok şey anlatma temeline dayanan, yönetmenlerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını en özgün biçimde yansıtmalarına olanak tanıyan “kısa film" i desteklemek, genç yönetmenlerin çalışmalarını seyirciyle buluşturmak ve seslerini bu eşsiz tarihi ve kültürel miras çatısı altında duyurmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu duygu ve düşüncülerle katılımcılara şimdiden başarılar diliyor, doğu ve batının buluştuğu yerde sizleri ve filmlerinizi bekliyoruz.” diyerek kısa film yönetmenlerine çağrı yaptı.

 

Festivale son başvuru 15 Mart 2018’dir. Başvuru ve daha detaylı bilgi için http://www.ipekyolufilmfest.org/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter