Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Uzun Hikaye’nin Ulaş Özdemir İmzalı Müzik Albümü Raflarda

:: Videolar Uzun Hikaye’nin Ulaş Özdemir İmzalı Müzik Albümü Raflarda
İzleyenlerin, Osman Sınav’ın “ustalık eseri” olarak değerlendirdiği “Uzun Hikaye”; 61 şehirde, 433 sinema salonunda vizyona girdi! “Uzun Hikaye”nin, Ulaş Özdemir tarafından hazırlanan 17 eserlik orijinal film müziği albümü, vizyonla eş zamanlı olarak müzik marketlerde yerini aldı!

 

Ulaş Özdemir tarafından hazırlanan albümde, enstrümantal besteler dikkat çekerken, albümde yer alan tek sözlü eser ise, “Ah Bu Gönül Şarkıları”… Daha önce Safiye Ayla, Melihat Gülses gibi unutulmaz seslerden dinlediğimiz şarkı, “Uzun Hikaye”nin orijinal film müziği albümünde Oya İşboğa tarafından seslendiriliyor. Daha önce, Osman Sınav tarafından, yine Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinden uyarlanarak çekilen “Kapıları Açmak” dizisinin müziklerini de hazırlayan Ulaş Özdemir; yine Oya İşboğa ile çalışmış, dizide İşboğa’nın yorumladığı gazeller, uzun yıllar hafızalardan silinmemişti. 

 

Hayatın içinden bir öyküyü, son derece yalın bir dille anlatan “Uzun Hikaye”nin; Ulaş Özdemir tarafından, filmin atmosferine uygun olarak yazılan eserleri, geniş bir orkestra tarafından seslendirildi. Klarnet ve mızıka gibi çalgıların öne çıktığı müzikler; Özdemir’in daha önce hazırladığı film, dizi ve belgesel müziklerinde olduğu gibi, sanatçının yaşadığı coğrafyanın müzik kültürlerine göndermeler içeriyor.

 

Türkiye’de yaptığı çalışmaların yanı sıra Kayhan Kalhor, Ali Akbar Moradi ve Niyaz gibi uluslararası müzisyenlerle tüm dünyada ses getiren albümler yayınlayan ve konserler veren Ulaş Özdemir’in; son uluslararası çalışması ise Forabandit grubuyla hazırladığı yeni albümü. Özdemir’in, Sam Karpienia ve Bijan Chemirani ile kurduğu grupla aynı adı taşıyan albümü, geçtiğimiz aylarda Fransa’dan Buda Musique etiketiyle tüm dünyada yayınlandı.

 

Mustafa Kutlu’nun ölümsüz eserinden, Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırılan ve sezonun en iddialı filmleri arasında yer alan “Uzun Hikaye”; geniş ve değerli oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Yapımcılığını Osman Sınav’a ait Sinegraf’ın, dağıtımını UIP’nin üstlendiği “Uzun Hikaye”; 12 Ekim 2012, Cuma günü 61 şehirde, 433 sinema salonunda gösterime girdi.

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter