Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Türk-Rus ortak dizileri geliyor!

Türk-Rus ortak dizileri geliyor!

AA'nın haberine göre Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Rus mevkidaşı Vladimir Medinski ortak film ve dizi yapılması konusunda mutabakata vardı.

 

Bakü'de düzenlenen 4. Dünya  Kültürlerarası Diyalog Forumu kapsamında dün bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Rus mevkidaşı  Vladimir Medinski Türkiye ve Rusya arasındaki kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesi  konularını ele aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir  Putin başkanlığında mart ayında Moskova'da düzenlenen Türkiye-Rusya Üst Düzey  İşbirliği Konseyi toplantısında imzalanan anlaşmayla 2019'un karşılıklı olarak  Kültür ve Turizm Yılı ilan edildiğini hatırlatan Avcı, "Bu, Türk-Rus ilişkileri  bakımından büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda iki ülkenin kültürel hayatına  önemli katkı sağlayacak ortak dizi ve sinema filmi projelerinin çalışmalarına  şimdiden başladık." değerlendirmesinde bulundu.  Kültürel ilişkilerin halkların karşılıklı birbirlerini daha yakından  tanımasına katkı sağlayacağını dile getiren Avcı, Bakanlık olarak Rusya ile ortak  geliştirilecek dizi ve sinema filmi projelerine destek vereceklerini bildirdi.

 

Bakan Avcı, Türkiye'nin çalışmalarda önemli mesafe aldığına dikkati  çekerek, şu ifadeleri kullandı:"Türk hikayelerinin Rusya'da, Rus hikayelerinin de Türkiye'de  senaryolaştırılarak dizi yahut sinema filmine dönüştürülmesini son derece  önemsiyoruz. Biz şimdiden çalışmalara başladık. Ünlü Rus edebiyatçı Anton  Çehov'un 'Aksırık' adlı hikayesi senaryolaştırılıyor. Senaryonun yazım aşamasının  Türkiye'de duayen biri isim olan Safa Önal tarafından üstlenilmiş olmasını ayrıca  önemsiyorum."

 

Rusya Kültür Bakanı Medinski de sinema filmi ve dizi konusuna çok  ilgili olduklarını belirterek, "İki ülkenin hem bağımsız hem de ortak projeler  geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. İçerisinde Türk ve Rus oyuncuların  oynayacağı, ortak hazırlanmış senaryolar, ortak projeler iki ülkedeki seyirci  potansiyelini artıracaktır. Türk dizileri Rus halkı tarafından yoğun ilgi  görüyor. İnsanlar Türk dizilerini severek izliyor." ifadelerine yer verdi.

Etiketler: dizi, türkiye, rusya

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter