Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

TÜRKİYE'NİN İLK GİZEM FİLMİ “SENARİST” GELİYOR!

:: Videolar TÜRKİYE'NİN İLK GİZEM FİLMİ “SENARİST” GELİYOR!
‘‘Şeytanın tüm insanlığı azdırmak için yaptığı tek şeyin; kulaklarına kötülüğü fısıldamak olduğunu mu sanıyorsun?’’

 


Adem siyasi bir yazardır. Yıllarca edindiği tecrübeler sonunda görünenle aslında olanın çok farklı olduğunu göstermek için "SENARİST" isminde bir kitap yazar. Fakat bu kitabın bastırılması bir şekilde engellenir. Adem boşa çıkmakta olan çabalarının getirdiği maddi ve manevi sıkıntılar ile boğuşurken bir not alır; "Senaristi Bul"… Senaristi arayan Adem işin içine gizemli grupların da girmesi ile kendini anlamlandırması güç bir karmaşanın tam merkezinde bulur. Üzerine oynanan bu oyunların sebebini öğrenmek için Senarist'i bulması gerekmektedir. Ve aramaya koyulur. Merak unsurunun bir an bile azalmadığı bu hikayede, Adem'in üzerine oynanan oyunun gizemini çözmeye çalışmasını izleriz. Fakat bu kolay olmayacaktır.


 

YAPIM: Metraj Film

YÖNETMEN & SENARİST: Hulusi Orkun Eser 

YAPIMCI: Ali Eser, Orkun Eser 

OYUNCULAR: M.Asım Tuncay Aynur, Mustafa Uzunyılmaz, Dilara Büyükbayraktar, Murat Parasayar, Ebru Sarıtaş

SÜRE: 86 Dk. 

VİZYON TARİHİ: 26 Şubat 2016 

DAĞITIM: Chantier

 

Orkun ESER


1989 yılında Konya'da doğdu. Selçuk üniversitesinde yarım bıraktığı harita mühendisliğinden sonra radyo sinema ve tv bölümüne devam etti. 2009 yılınca kurduğu MetrajFilm isimli şirketinde bugüne kadar birçok reklam filmi, klip, animasyon filmleri yazdı ve yönetti. Yıllarca birçok dizi ve prodüksiyon şirketine görsel efekt hizmeti verdi. 24 yaşında ilk filmi olan "SENARİST"i çekti. "SENARİST" henüz vizyona girmeden geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan "BENZERSİZ" isimli filmi filmin iki yönetmeninden biri olarak tamamladı. MetrajFilm yapımcılığında tamamlanan film bu sezon içerisinde vizyonda yer alacak. Şuan hala MetrajFilm'de kardeşi Ali ESER ile birlikte işlerini sürdürmekte.

 

 

 

YÖNETMEN GÖRÜŞÜ


"SENARİST" bugün bu coğrafyada sıklıkla şahit olduğumuz algı yönetiminin anlaşılmasını sağlayacak bir hikaye. Büyük planların gerçekleşmesi için küçük hamlelerin ne kadar önemli olduğunu insanların gözüne sokmak niyetim. Bir adamın yapacağı tek bir hareketin kitleleri nasıl etkileyeceğinin yanı sıra, insanların ne şekilde yönetildiği, toplumların nasıl yönlendirildiği gibi konuların; genele bakıldığında küçük sayılabilecek bir olayla anlatmaya çalıştım. Aslında film çok şey anlatıyor... Dikkatli izleyene tabi. Siz bir yazarın hikayesini izliyorsunuz fakat gördüğünüz tüm insanlığın hikayesi.

 

"Senarist" Chantier Film dağıtımıyla 26 Şubat'ta sinemalarda!

 

Senarist sosyal medya hesapları;


facebook.com/senaristfilm

twitter.com/senaristfilmi

instagram.com/senaristfilm

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter