Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Türker İnanoğlu'na onur ödülü

Türker İnanoğlu'na onur ödülü
Türk sinemasının “Bay Sinema” lakaplı duayen yapımcısı Türker İnanoğlu’na bugün Berlin Türk Film Haftası kapsamında Onur Ödülü verilecek. 2003 yılında ilk kez Berlinli sinemaseverlerle buluşan Berlin Türk Filmleri Haftası, bu yıl 10. kez gerçekleştiriliyor.

 

Türk sinemasının “Bay Sinema” lakaplı duayen yapımcısı Türker İnanoğlu’na bugün Berlin Türk Film Haftası kapsamında Onur Ödülü verilecek. 2003 yılında ilk kez Berlinli sinemaseverlerle buluşan Berlin Türk Filmleri Haftası, bu yıl 10. kez gerçekleştiriliyor

Türk sinemasında öne çıkan en son eğilimlerin sergilendiği festival, Berlin’in kültür yaşamının önemli bir parçası olmasından öte,  on yıldır kültürlerarası diyaloğa da aktif katkıda bulunuyor. Bu yılki programda 29 güncel sinema filmi ve belgesel yer alıyor. Programın odak noktasını, mit ve mega kent arasındaki günlük yaşamın konu edildiği iki belgeselle İstanbul oluşturuyor.

 

Akad da anılacak


Festivalde ayrıca 1966’da senaryosunu Yılmaz Güney’le beraber yazdığı ve klasikler arasında sayılan “Hudutların Kanunu“ filmiyle geçen yıl vefat eden usta yönetmen Lütfi Ömer Akad da anılacak. Açılışı bugün 19.30’da Berlin’in tarihi ve en güzel sinemalarından biri olan UCI Kinowelt Colosseum salonlarında yapılacak olan festivalin bu bu yılki onur konukları ise Hülya Koçyiğit ve Türker İnanoğlu...

 

Türk sinemasına yaptıkları değerli katkı ve hizmetlerinden dolayı bu gece ödül alacak olan İnanoğlu ve Koçyiğit, cuma günü ise 18.00’de Cinema UCI Colosseum’da düzenlenen panele katılacak. Panelde İnanoğlu bir dönem asistanlığını yaptığı, Koçyiğit de kendisiyle en çok çalışan yönetmen olan büyük usta Lütfi Ömer Akad’ı anlatacak. Berlin Büyükelçisi H. Avni Karslıoğlu, Türker İnanoğlu ve Hülya Koçyiğit onuruna cuma günü saat 20.00’de rezidansında akşam yemeği resepsiyonu verecek. (Milliyet)

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter