Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Türk dizileri darbe yaptı!

Türk dizileri darbe yaptı!
Güney Amerika dizilerinin bir numaralı pazarı olan Orta ve Doğu Avrupa televizyonlarında Türk dizileri rüzgâr gibi esiyor.

Yıllardır Güney Amerika dizilerinin tekelinde olan Orta ve Doğu Avrupa televizyonları artık Türk dizilerinin hâkimiyetine girmiş durumda. İngiliz medya şirketi ‘C21 Media’ tarafından hazırlanan raporda, Türk dizilerinin bu başarısı ve bölgedeki televizyonculuğa olan etkileri masaya yatırıldı. Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlenen Natpe fuarında yapılan toplantılarda, bu başarı yapımcıların bölgeye dizi ihraç etmeye başlamalarına, dizilerin yüksek yapım kalitesine ve rekabetçi bir pazardan gelmelerine bağlanıyor.

 

Zira Latin Amerika pazarına dahi girmeyi başaran Türk yapımları, yerel oyuncuların kullanıldığı yeniden çevrimlerle etki alanlarını genişletiyor.Rapora göre, Latin Amerikalı yapımcılar Türk dizileriyle yarışamadıkları için strateji değişikliğine gitti. Buna göre, Latin Amerikalılar Türkler gibi, artık hazır diziler yerine format anlaşması yapmaya başladı. Latin Amerikalı yapıcılar ayrıca, Orta ve Doğu Avrupa bölgesi için dizilerinin daha yüksek kaliteli versiyonlarını çekmek için harekete geçti.Fuarda konuşulan bir diğer unsur ise Türk dizilerinin diğer ülke sektörlerine olan etkisi. Bu bağlamda Yunan ve Hırvat dizileri de özellikle Balkan ülkeleri pazarında pay kapmak için Türk dizilerini örnek alarak prodüksiyonlarının kalitesini yükseltiyor. Böylece bölgeye dizi ihraç etmeyi umuyorlar.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter