Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Tony Scott: "İntiharı merak ediyordum"

Tony Scott: "İntiharı merak ediyordum"
Top Gun, Denizde İsyan, Yetkililer, Devlet Düşmanı gibi filmlerin usta yönetmeni Tony Scott bıraktığı mektupta, "İntiharı merak ediyordum" dedi.

 

Aksiyon filmlerinin usta yönetmeni Tony Scott geçtiğimiz gün, ABD'nin Los Angeles kentindeki Vincent Thomas köprüsünden atlayıp canına kıydı. Tony Scott, önceki gün köprü civarına gidip aracını park etti. Daha sonra köprü üzerine çıktığı tespit edilen 68 yaşındaki yönetmen, kendini derin sulara bıraktı. Los Angeles emniyetinden Teğmen Joe Bale, yönetmenin cedesini, 2.5 saat sonra bulduklarını açıkladı. Bale, intihar dışında ölüm sebebi olabilecek herhangi bir ipucu bulunamadığını, kesin sonucun otopsiden sonra belirleneceğini belirtti. Polis, Scott'ın ofisinde neden canına kıydığını açıklayan bir 'intihar mektubu' buldu.

 

İNTİHAR NASIL BİR DUYGU 


Scott'un mektubunda, "Hayatta her mutluluğu ve üzüntüyü yaşadım. Parayla satın alınabilecek 100 hayalimi de gerçekleştirdim. Yıllardır, köprüden intihar eden birinin nasıl bir duygu yaşadığını merak ediyordum. Şimdi bu son hayalimi de gerçekleştirmek üzereyim" diye yazdığı görüldü. 

 

AKSiYON USTASIYDI


Scott, "Durdurulamaz" ve "Denizde İsyan'ın yanı sıra, "Sosyete Polisi 2", "Son Görev", "Çılgın Romantik", "Devlet Düşmanı" gibi aksiyon filmleriyle adından söz ettirdi. 

 

TOP GUN'LA ZiRVE YAPTI


Tom Cruise, Robert De Niro, Will Smith, Denzel Washington ve John Travolta gibi birçok Hollywood'un yıldızıyla çalışan Scott, ilk sinema deneyimini, 16 yaşında, abisi Ridley Scott'ın yönettiği "The Boy and the Bicycle" adlı filmde kamera karşısında yaşadı. Scott, 1986'da yönettiği "Top Gun" adlı filmle ise büyük bir başarı yakaladı. Bu filmden 175 milyon dolarlık kazanç elde etti.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter