Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

TISFEST Kısa Film Yarışması’na Katılmak İçin Son 10 Gün

TISFEST Kısa Film Yarışması’na Katılmak İçin Son 10 Gün
Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen Türkiye’nin gençlere özel ilk ve tek uluslararası film festivali TISFEST, bu yıl da kısa film yarışmasıyla genç yönetmenleri film çekmeye davet ediyor.

 

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kâğıthane Şubesi ve Şişli Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından hayata geçirilen TISFEST (Teen International Shorts Festival), geçtiğimiz yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden 93 kısa filme ev sahipliği yaptı ve daha çok genç yönetmene ulaşmak istiyor. 

 

Amacı öğrencilere genç yaştan sinema sevgisi kazandırarak Türk ve dünya sinemasının geleceğine katkıda bulunmak olan yarışma, 13-19 yaş arasındaki genç yönetmen adaylarına fırsatlar sunuyor. Yarışma ödül olarak birinciye 1000, ikinciye 750, üçüncüye 500 Euro veriyor; belgesel ve animasyon filmler de kendi kategorilerinde değerlendiriliyor. Ayrıca TISFEST, yarışmada finale kalan genç yönetmenleri festival boyunca İstanbul’da misafir ederek sınırları da kaldırıyor!

 

Yarışmaya katılmak için son 10 gün!

 

Yarışmaya son katılım tarihi 14 Aralık 2012. Yarışma sonuçları, genç sinemacıların ustalar ile bir araya geleceği ve ödüllerin sahiplerini bulacağı festivalin son gecesinde, 9 Şubat'ta açıklanacak.

 

Yarışmanın jürisinde; Sevin Okyay, Taner Birsel, Zeynep Özbatur Atakan, Kerem Ayan, İnan Temelkuran, Cannes Film Festivali Altın Kamera ödüllü Pablo Giorgelli ve Cannes Film Festivali Short Film Corner direktörü Alice Kharoubi bulunuyor. Yarışmaya katılan belgesel türündeki filmlerse, Cüneyt Cebenoyan ve Ekümenopolis filmiyle SİYAD En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanan İmre Azem tarafından değerlendirilecek.

 

Yarışma süreci, katılım şartları, iletişim bilgileri, ön başvuru ve tüm gelişmelere TISFEST'in internet sitesinden ve sosyal medyadan ulaşmak mümkün.

 

www.tisfest.com

www.facebook.com/tisfest

www.twitter.com/tisfest

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter