Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

SİNEMANIN USTALARINA ONUR ÖDÜLÜ

SİNEMANIN USTALARINA ONUR ÖDÜLÜ
24. Adana Film Festivali'nde Onur Ödülü alacak isimler belli oldu.

 Adana Film Festivali’nde Onur Ödülleri Temel Gürsu, Hümeyra, Sami Şekeroğlu ve Şemsi İnkaya’ya veriliyor.

Adana’nın tanıtımına katkı sağlamak ve Türk Sineması’na destek vermek amacıyla hareket ettiklerini ve bu doğrultuda sinema sanatına uzun yıllar hizmet etmiş ve üretmiş isimlere Onur Ödülü verdiklerini hatırlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, her festivalde önemli sanatçıları onurlandırmaya çalıştıklarını söyledi.

 

HER BİRİ AYRI DEĞER


Başkan Hüseyin Sözlü, “100’ün üzerinde uzun metrajlı sinema filmine imza atan, çekirdekten yetiştiği sektörde duayen isim haline gelen Yapımcı-Yönetmen-Senarist Temel Gürsu, Türkiye’de akademik düzeyde örgün sinema TV eğitimini başlatan, sinema arşivciliğinin altın ismi Prof. Sami Şekeroğlu, 1980’de aktrist olarak girdiği sinema sektöründe önemli başarılar yaşayan, Babam ve Oğlum filmindeki muhteşem performansıyla unutulmazlar arasına giren Hümeyra ile sinema ve televizyonun duayen isimlerinden, usta oyuncu Şemsi İnkaya’ya, Uluslararası Adana Film Festivali Onur Ödülü verilecek. Her biri ayrı değer olan ve ömürlerini sanata, sinemaya adamış isimleri Adana Film Festivali’nde görmek aslında bizleri onurlandırmaktadır. Türk Sineması’na ve Türk kültürüne yaptıkları katkılardan dolayı her birine ayrı ayrı minnettarız” dedi.

 

USTALARA TEŞEKKÜR

 

24. Uluslararası Adana Film Festivali Genel Direktörü İsmail Dikilitaş da, “Bu yıl içeriği hayli zenginleşen Uluslararası Adana Film Festivali’nin 24’üncüsünü 25 Eylül-1 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Festival kapsamında 5 yarışma dalında ödüller sahiplerini bulacak. Bunun dışında Türk Sineması’na, Türk kültürüne hayatları boyunca katkı sağlamış 4 isme de onur ödülü verilecek. Prof. Sami Şekeroğlu, Hümeyra, Temel Gürsu ve Şemsi İnkaya ustalara, ödülümüzü kabul etme nezaketi gösterdikleri için şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter