Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Senaryo davası başladı

Senaryo davası başladı
Ferdi Tayfur’un, komedyen Ata Demirer’in “Berlin Kaplanı" filminin senaryosunun kendisine ait olduğu iddiasıyla açtığı dava başladı

Şarkıcı Ferdi Tayfur’un, komedyen Ata Demirer’in “Berlin Kaplanı" filminin kendi senaryosu olduğunun tespit edilmesi için açtığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı. İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ferdi Tayfur katıldı. Duruşmaya gelmeyen Ata Demirer’i avukatı Aydın Kurban temsil etti. Duruşmada Tayfur, senaryonun kendisine ait olduğunu belirterek “Senaryomu resmen çaldı" dedi. Demirer’in avukatı Aydın Kurban da, müvekkilinin Ferdi Tayfur’u sevdiğini belirtti. Mahkeme hakimi, taraflara “uzlaşmak isteyip istemediklerini" sordu. Tayfur, “Yok efendim ne uzlaşması?" derken avukatı Ünver Yörüger, bunu düşünmek için süre istedi. Demirer’in avukatı da, müvekkiline sormadan bir şey diyemeyeceğini belirterek “Müvekkilimle görüşüp uzlaşmaya dair fikrimizi bildirmek için süre istiyoruz" dedi. Mahkeme, tarafların uzlaşmaya dair görüşünü bildirmesi için 13 Kasım’a ertelendi.

 

“KENDİ KENDİNE KONUŞUYOR"


Adliye çıkışında soruları cevaplayan Ferdi Tayfur, “Hakim ‘uzlaşacak mısınız?’ diye sordu. Bunun üzerine taraf avukatları süre istedi. Mütalaa edeceğiz kendi aramızda. Yargıya intikal eden konu hakkında başka konuşacak bir şey yok. Biraz sakıncalıdır. Haklıysan da haksız yere düşebiliriz" dedi. Gazetecilerin “Ata Demirer’in avukatı müvekkilinin sizi sevdiği ve saygı duyduğunu söyledi. Ne söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Tayfur, “Her şey olduktan sonra orda kendi kendine konuşuyor. Hayatımda bir defa gördüm adamı" cevabını verdi. Uzlaşmaya gidip gitmeyeceği sorulan Tayfur, avukatıyla değerlendireceğini belirtti.

 

Ferdi Tayfur’un senaryosunu çalmakla suçladığı ünlü komedyen Ata Demirer de, avukatı aracılığıyla Tayfur aleyhine 100 bin TL’lik tazminat davası açmıştı. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter