Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Scorsese'e dava şoku!

Scorsese'e dava şoku!
Martin Scorsese, "Silence" filmini 2012'ye kadar çekeceğine dair verdiği sözü tutmayınca yapımcı şirket tarafından dava edildi.

Oscar ödüllü yönetmen Martin Scorsese, "Silence" filminin çekimiyle ilgili Cecchi Gori Pictures şirketiyle yaptıkları anlaşmaya uymayınca davalık oldu.

 

Ünlü yönetmen Scorsese ile yapım şirketinin sahibi Vittorio Cecchi Gori, Japon yazar Shusaku Endo'nun romanı "Silence"ı filme uyarlamak için yıllar önce anlaşma yapmışlardı. Bu anlaşma üzerine, Cechi Gori, 1980li yıllardan bu yana film için 750.000 dolarlık harcama yaptı ama proje Scorsese yüzünden sürekli ertelendi.

 

Sözleşme ihlali gerekçesiyle Los Angeles'ta açılan davada Scorsese'in Cecchi Gori'ye 1.5 milyon dolar borcu olduğu iddia ediliyor ve Scorsese'in "Silence"ı erteleyerek yapımını üstlendiği diğer filmlerden kazandığı paranın yüzde 20'si talep ediliyor.

 

Yapım şirketinin CEO'su Niels Juul, Los Angeles Times'a yaptığı açıklamasında, Scorsese'in filmi ne zaman çekeceği konusunda net bir cevap almak için bu davayı açtıklarını ve bu konuyu "dostane yollarla" çözmeyi ümit ettiklerini söyledi.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter