Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Satıyorum, satıyorum, sattım!

Satıyorum, satıyorum, sattım!
Ünlü yönetmen Michael Curtiz'in 1942 yılında "Casablanca" filmiyle kazandığı En İyi Yönetmen Oscar ödülü, Los Angeles'ta yapılacak açık artırmada yeni sahibini bulacak.

 

Nate D. Sanders müzayede evi, şimdiden 21 kişinin heykelciği almak için girişimde bulunduğunu ve Curtiz'in Oscar heykelciğinin yaklaşık 3 milyon dolara satılmasının beklendiğini açıkladı.

 

Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman'ın başrollerini paylaştığı Casablanca, En İyi Film ve En İyi Senaryo dallarında da Oscar'a layık görülmüştü.

 

II. Dünya Savaşı sırasında çekilen film, Amerikan Film Enstitüsü tarafından tüm zamanların en iyi aşk filmi ve son 100 yılın en iyi üçüncü filmi olarak kabul edilmişti.

 

1962 yılında 75 yaşındayken hayata veda eden Macar asıllı Curtiz'in Oscar heykelciği, 2003 yılında Christie's müzayede evinde yapılan açık artırmada sihirbaz David Copperfield tarafından 231 bin dolara satın alınmıştı. Heykelciğin şu an kime ait olduğu bilinmiyor.

 

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Oscar heykelciklerinin satışına izin vermiyor. Ancak Curtiz ödülünü, 1950 yılında yürürlüğe konan ve Oscar ödüllü sanatçıların ödüllerini 1 dolar karşılığında sadece Akademi'ye satabileceğine dair anlaşmadan önce aldığı için, bu heykelcik açık artırmada satılabiliyor.

 

Ünlü yazar, yönetmen ve oyuncu Orson Welles'in 1941 yılında "Yurttaş Kane" filmiyle kazandığı En İyi Senaryo Oscar ödülü, geçen yıl 861 bin dolara satılmıştı. 1999 yılında ise Michael Jackson, "Rüzgar Gibi Geçti"nin yapımcısı David O. Selznick'in kazandığı Oscar ödülü için 1,5 milyon dolar ödemişti.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter