Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

"PARİS’TE TÜRK SİNEMASIYLA RANDEVU"

"PARİS’TE TÜRK SİNEMASIYLA RANDEVU"
26-29 KASIM 2015 ŞEHRİN KALBİNİN ATTIĞI CHAMPS ELYEES'DE MUHTEŞEM GALA YEMEĞİ TÜRK SİNEMASI'NIN PARİS'TEKİ RANDEVUSU'NUN GALA YEMEĞİ TWIGY'NİN EVSAHİPLİĞİNDE, DÜNYANIN EN ÜNLÜ BULVARLARINDAN BİRİ OLAN CHAMPS ELYSEES ÜZERİNDE YER ALAN HOTEL MARRIOTT'TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 

            Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu 26-29 Kasım tarihleri arasında Paris'te gerçekleştirildi.  SRP İstanbul'un, T.C. Paris Büyükelçisi Hakkı Akil’in ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğini alarak gerçekleştirdiği “Paris’te Türk Sinemasıyla Randevu”nun, Saim Karakale'nin Fransızca sunduğu açılış gecesinde, Türk Sineması'nın "Çirkin Kralı" Yılmaz Güney anısına, 'Onur Ödülü' Fatoş Güney'e takdim edildi. Türkan Şoray'ın da Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldüğü  randevunun konuklarından Ezgi Mola ile açılış filmi Sivas'ın yapımcısı Yasin Müjde de sahneye çıkarak seyirciyi selamladılar.

 

Champs Elysees Gaumont Marignan sinemalarında kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen açılış gecesi, Twigy Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel'in evsahipliğinde, şehrin kalbinin attığı dünyanın en ünlü bulvarlarından biri olan Champs Elysees üzerinde yer alan Hotel Marriott'ta yapılan yemekle taçlandırıldı.

Gala yemeği sonrasında T.C. Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ve eşi İnci Akil'in elçilik rezidansında verdiği resepsiyonda ise Türk sinemasının dünyaca ünlü isimleri ile genç kuşak temsilcileri biraraya geldi.

  

Dünyaca ünlü yönetmenimiz Ferzan Özpetek'in Roma'dan geldiği, Oscar aday adayı Sivas'ın yapımcısı Yasin Müjdeci'nin Berlin'den katıldığı ve Fransız sinema seyircisinin yakından tanıdığı Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney'in  de konuk olduğu geceye, sinemamızın genç kuşak temsilcilerinden Tuba Büyüküstün, Ezgi Mola, Mustang'in yönetmeni Deniz Gamze Ergüven ile Güngör Bayrak, Sedef Ecer, Serap Engin, Sinan Öncel, Mehmet Yılmaz ve Saim Karakale katıldı.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter