Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Nuri Bilge Ceylan sineması İzmir Film Festivali'nde

Nuri Bilge Ceylan sineması İzmir Film Festivali'nde
Yalnızca Türkiye değil, dünya sinemasının da en önemli auterlerinden Nuri Bilge Ceylan, filmlerinin gösterimlerinin yanı sıra fotoğraf sergisi ve sinemasını konuşacağı sinema dersiyle Uluslararası İzmir Film Festivali’ne konuk oluyor.

1993’te çektiği kısa filmi Koza’dan beri sinemamıza bambaşka bir dil kazandıran, her filmiyle büyüleyen, aldığı ödüllerle yurt dışında da övgülerle karşılanan Nuri Bilge Ceylan sineması, film gösterimlerinden sinema dersi ve sergiye, kapsamlı bir programla 12.Uluslararası İzmir Film Festivali’nde!

 

 

“Sinemaskop Türkiye” Fotoğraf Sergisi


Nuri Bilge Ceylan’ın lise yıllarında başlayan ve sinemasını da etkileyen fotoğraf sevdasına da tanık olacağımız “Sinemaskop Türkiye” başlıklı sergisi Festival’in sürprizlerinden biri… Dünya prömiyerini, Nuri Bilge Ceylan’ın toplu film gösteriminin yapıldığı 47. Selanik Film Festivali kapsamında Selanik’te yapan, ardından Londra’da National Gallery’de açılan sergi, 22-28 Nisan tarihlerinde Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir’li sanatseverlerle buluşacak.

 

Pek çoğu İklimler (2006) adlı filmi için mekan araştırması yaparken çektiği bu fotoğraflar, Ceylan’ın sinemasındaki derinliğe de işaret ediyor ve Sight and Sound dergisinin de dediği gibi; “‘Kavisli Yol’un resimsel dengesi, ‘Kır Yolu’nun ışık oyunları, ‘Futbol Oynayanlar’ın çarpıcı bakış açısı ve ‘İki Kızkardeş’ ve ‘Çoban’ gibi portrelerdeki ölçülü merhamet duygusu, hepsi, önemli bir yetenekle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.”




Nuri Bilge Ceylan’dan sinema dersi

 

Serginin açılışına da katılacak olan Nuri Bilge Ceylan, 23 Nisan’da Festival’e özel bir sinema dersi düzenleyecek. Koza’dan Bir Zamanlar Anadolu’ya uzanan filmografisindeki durakları anlatacak olan Ceylan, büyüleyici sinemasındaki incelikleri sinemaseverlerle paylaşacağı etkinlik 23 Nisan 2012 Pazartesi günü saat 14.00’da İzmir Fransız Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

 

 

Cannes’dan ödüllü filmleriyle…

 

Festival kapsamında ayrıca; Ceylan’ın Cannes Film Festivali'nde Büyük Jüri Ödülü’nü kazanan “Uzak” (2002), En İyi Yönetmen Ödülü'ne layık görüldüğü “Üç Maymun” (2008) ve bir kez daha Büyük Jüri Ödülü’nü aldığı son başyapıtı “Bir Zamanlar Anadolu”da (2011) adlı filmleri gösterilecek.


Festivale ve filmlere ilişkin bilgiye www.izmirfilmfest.com adresinden ulaşılabilir.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİ...

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİ...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter