Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Nuri Bilge Ceylan Oskar aldı?

Nuri Bilge Ceylan Oskar aldı?
‘The Sunday Times’ gazetesi Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Bir Zamanlar Anadolu’ filminin, kendilerinin ‘en iyi yabancı film adayı’ olduğunu açıkladı.

İngiltere’de yayımlanan ‘The Sunday Times’ gazetesi alternatif Oscar ödüllerini açıkladı. Gazete en iyi yabancı dilde film Oscar’ını Nuri Bilge Ceylan’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği ‘Bir Zamanlar Anadolu’ adlı filme verdi. Başrollerini Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel’in paylaştığı filmle ilgili olarak, “Bizim en iyi yabancı dilde film adayımız Michael Haneke’nin Amour adlı filmi değil. Nuri Bilge Ceylan’ın filmlerini de izlemeliler” yorumu yapıldı.

 

Gazete, “Filmde anlatılan çok insani bir hikâye. Filmde Türkiye’nin kırsal kesiminde bir ceset aranıyor. Bu Müslüman ülkenin son 1 yıldır ‘Taken 2’ ve ‘Skyfall’ gibi filmlere oyun alanı olarak kullanılması üzerine Ceylan’ın Türkiye’nin kendi sesini duyurması önemliydi” cümlelerine de yer verdi. En iyi belgesel dalında seçilen ‘The Imposter’ (Hayat Avcısı) adlı filmde ise Frederic Bourdin adlı bir Fransız’ın 1997 yılında yaptığı ve literatüre geçen ilginç bir olay anlatılıyor. Filmdeki genç 3 yıl önce çocuklarını kaybeden bir aileyi çocuğun kendisi olduğuna inandırıyor.  En iyi komedi dalında seçilen 21 Jump Street (Liseli Polisler) adlı filmde ise polis okulundan yeni mezun olan Schmidt ve Jenko’nun kılık değiştirerek bir liseye stajyer polis olarak gönderilmeleri anlatılıyor.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter