Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

"Kristal Kayısı" da ilk ödül İzzet Günay'a!

"Kristal Kayısı" da ilk ödül İzzet Günay'a!
Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatyalı sinemaseverleri sanatla iç içe bir hafta bekliyor!

21-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek 5. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde film seçkilerinin yanı sıra düzenlenecek olan atölye çalışmalarıyla Malatyalı sinemaseverler sanatla daha da iç içe bir hafta geçirecek.            

 

Senaryo Atölyesi


Yaklaşık on yıldır  İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “Senaryo” ve “Film yönetmenliği” dersleri veren Özgür Şeyben tarafından düzenlenen Senaryo Atölyesi kapsamında katılımcılar senaryo yazarlığına ilk adımlarını atacaklar. Şeyben’in, film senaryosunu oluşturan elementler ve işlevlerini tanıtacağı atölyede klasik ve modern drama teorileri doğrultusunda katılımcılara film öyküsü ve konusu tasarlama, karakter yaratma, dramatik çatışma, entrika oluşturma, plan, sahne ve sekans yazma, dramatik yapı biçimlendirme gibi bir senaryo yazarlığının temel bilgilerine yönelik bir eğitim verilecek. Bu temel yaklaşımın yanısıra özellikle Türkiye’de henüz yerleşmekte olan evrensel senaryo yazım formatının tüm ayrıntılarını uygulamalı olarak tanıtmayı hedefleyen Şeyben, Türkiye sinema sektöründeki mevcut üretim ilişkileri hakkında bilgilendirici bilgiler de aktaracak ve atölye kapsamında Andrei Zyvagintsev’in The Return ve Steven Spielberg’ün Jaws filmlerinin senaryoları da analiz edilecek.

 

Temel Fotoğrafçılık Atölyesi


1972 doğumlu olan ve lise yıllarında Cumhuriyet Dergi’de başlayan profesyonel fotoğrafçılık kariyerine Vizyon, Vizyon Dekorasyon, Gurme, House Beautiful, Marie Claire gibi sektörün önde gelen dergilerinde devam eden Fotoğraf Sanatçısı Hasan Deniz’in düzenlediği Temel Fotoğrafçılık Atölyesi’nde fotoğrafın ortaya çıkışı, oluşması için gerekli koşullar tanıtılacak. Deniz’in fotoğrafa teknik giriş; pozlama, kompozisyon, kamera ve lens türlerinden bahsedeceği atölyede görüntüyü elde etmek için gerekli unsurlar ayrıntılı bir şekilde işlenecek ve fotoğraf tarihinden çeşitli örnekler üzerinden fotoğrafın işlevi analiz edilecektir.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

43. İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan’...

43. İstanbul Film Festivali  17-28 Nisan’...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter