Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Kısa Film Rüzgarı Antalya’da Esecek!

Kısa Film Rüzgarı Antalya’da Esecek!

19 yıllık bir geçmişi olan, 30 ülke ve 90 şehirde eş zamanlı gerçekleşen ve geçen Türkiye’de  ilk Antalya’da yapılan Çok Kısa Filmler Festivali bu yıl kapsamını genişletip İstanbul ve Ankara şehirlerinde de gerçekleşiyor. 

 

Antalya’da 9-11 Haziran tarihlerinde Muratpaşa Belediyesi tarafından organize edilen festivalin içeriği de kısa film severleri tatmin edecek türden. 

 

Seyirci ödülü verilecek olan Kanada, Fransa, Almanya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Avusturalya gibi ülkelerden gelen 36 adet Uluslararası Yarışma Filmi, çocukların ve ebeveynlerinin keyifle izleyebilecekleri Aile Seçkisi, Tres Court’un en iyilerinden oluşan 20 adet kısa film, Antalya Sinema Derneği tarafından geniş bir jüri aracılığıyla belirlenen Türkiye’nin En İyi 10 Kısa Animasyonu, Türkiye’de ilk kez Çok Kısa Filmler Festivali’nde seyirciyle buluşacak kısa filmler ve Siyah Çember, İki Parça, 7 Santimetre, Tuhaf Zamanlar gibi iyi kısa filmlerden oluşan Türkiye seçkisi Antalyalı sinemaseverleri bekliyor. 

 

10 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da Make-up sanatçısı Elif Arzu Özgümüş tarafından Görsel Sanatlarda Plastik makyaj isimli bir atölye gerçekleşecek. Atölyede, film makyajından plastik makyaja kadar birçok konu katılımcılara uygulama yapılarak aktarılacak.

 

11 Haziran Pazar günü saat 16.00’da belgesel yönetmeni Naci Bütev tarafından DSLR Kameralarla Kısa Film yapmak isimli bir atölye atölyesi yapacak. DSLR kameraların avantajları ve dezavantajları bu atölyenin ana konusunu oluşturacak.

 

Festivalin açılışı 9 Haziran Cuma günü saat 18.00’da Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de yapılacak. Açılışa Antalya Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, sinema ve tiyatro oyuncusu Bennu Yıldırımlar ve sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen katılacak. Açılışın hemen ardından Uluslararası Yarışma Filmleri’nin gösterimi yapılacak.

 

3 gün sürecek festival Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de çam ağaçlarının altında açık havada gerçekleşecek. 

 

Film gösterimleri ve atölyeler herkese açık ve ücretsizdir.

 

Detaylı Bilgi: www.cokkisafilmler.com 

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter