Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Katliamcının evine baskın!

:: Videolar Katliamcının evine baskın!
ABD'nin Denver kentinde 'The Dark Knight Rises' filminin gösterimi sırasında izleyicilerin üzerine ateş açıldı. Saldırıda 12 kişi öldürüldü. Saldırgan otoparkta yakalandı. Polis evinde bomba olduğunu iddia eden saldırganın evine operasyon düzenliyor. Obama, "Şoke oldum" açıklaması yaptı.

 

ABD'nin Colorado eyaletindeki Denver kentindeki Aurora bölgesinde "Batman" üçlemesinin son filmi 'The Dark Knight Rises'ın geceyarısı gösteriminde izleyicilerin üzerine ateş açıldı. Film gösterimi başlamadan 30 dakika önce saldırganın, filmi izlemeye gelenlerin üzerine ateş açtığı belirtildi.

 

Saldırıda 10 kişinin olay yerinde, 4 kişinin de hastanede olmak üzere toplam 12 kişinin öldürüldüğü açıklandı. Ölenler arasında çocuklar da bulunuyor. Hayatını kaybedenlerden birisinin 6 yaşında bir kız çocuğu olduğu belirtildi. En genç yaralının ise 3 aylık bir bebek olduğu bildirildi.

 

SALDIRGANIN EVİNDE BOMBA


Polis olayla ilgili olarak 24 yaşındaki bir kişiyi gözaltına aldı. Üzerinden bir tüfek ve iki silah çıkan kişinin evinde bomba olduğunu söylediği belirtiliyor. Sinemanın hemen arkasındaki bir otoparkta yakalanan zanlının, çelik yelek giydiği de açıklandı. Polise direnmeyen saldırgan, evinde bomba olduğunu söyledi. Polis, saldırganın evinde bomba aramak için operasyon düzenliyor.

 

Denver kentine bağlı Aurora bölgesinde, alışveriş merkezi içindeki Century 16 adlı sinemanın önünde gaz bombası patlatan bir saldırgan, izleyicilerin üzerine ateş açtı. Saldırıda en az 14 kişinin öldürüldüğü ve 50 kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırganın maskeli olduğu da iddia edildi. 

 

SİNEMADA PATLAYICI BULUNDU


Amerikan polisi, sinema salonunun içinde patlayıcı düzeneği bulduklarını, ancak söz konusu düzeneğin önceden mi salona yerleştirildiği veya izleyicilerin üzerine mi atıldığı konusunda emin olamadıklarını açıkladı.

 

GÖRGÜ TANIĞI DEHŞET ANINI ANLATTI 


Saldırı anını anlatan görgü tanığı Paul Otermat, filme kız arkadaşıyla birlikte gittiğini belirterek, "Saldırgan yangın kapısından girdi. Bunu film gösteriminin bir parçası olarak düşündüm. Ama o üzerimize gaz bombası attıktan sonra ateş etmeye başladı. Biz koltukların arasında eğilerek dışarı kaçmaya çalıştık" dedi. ABD'deki yerel medya da, ölü sayısının 12 olduğunu belirtiyor. Bazı medya organları saldırıyı iki kişinin gerçekleştirdiğini ileri sürüyor.

 

OBAMA: ŞOKE OLDUM 


ABD Başkanı Barack Obama, Denver kentinde bir sinemaya düzenlenen silahlı saldırı 14 kişinin öldürülmesi karşısında şoke olduğunu ve derin üzüntü duyduğunu söyledi. Obama, "Michelle ve ben Colorado'daki korkunç saldırı karşısında şoke olduk ve derin üzüntü duyduk" dedi. Obama, federal ve yerel yetkililerin olaya anında müdahale ettiklerini de söyledi.

 

LANETLİ SERİ


Bugün yaşanan katliam, yönetmen Christopher Nolan'ın Batman serisindeki ilk dram değil.

 

Serinin Kara Şövalye isimli filminde Joker rolüyle büyük beğeni toplayan 28 yaşındaki Avustralyalı aktör Heath Ledger, filmin çekimlerinde kısa bir süre sonra, Manhattan'daki evinde ölü bulunmuştu.

 

Hollywood'un umut bağlanan oyuncularından biri olan Ledger'in ani ölümü, reçeteli ilaçları yanlış kullanması olarak açıklanmıştı.

 

 

Olay yerinden ilk görüntüler video paylaşım sitesi Youtube'da yayınlandı. Katliamdan böyle kaçtılar:

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter