Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İTALYAN SİNEMASI’NIN EN GÜÇLÜ İSMİ; FERZAN ÖZPETEK’in “ALTIN ÇAĞI”

İTALYAN SİNEMASI’NIN EN GÜÇLÜ İSMİ;  FERZAN ÖZPETEK’in “ALTIN ÇAĞI”

Ferzan Özpetek, İtalya’nın en popüler sinema dergisi CIAK tarafından hazırlanan "İtalyan sinema endüstrisinin en güçlü isimleri” sıralamasında 2’nci sırada yer aldı.

 

Dergi, Özpetek’i şu sözlerle tanımladı: "Şans Tanrıçası” filmi, “Bir Nefes Gibi” adını verdiği kitabı ve “Cahil Periler”in tiyatro uyarlamasıyla elde ettiği başarılarla Ferzan Özpetek “Altın Çağı”nı yaşıyor. Özpetek adeta bir fikir fabrikası. Yeni bir proje söz konusu olduğunda o kadar geniş bir yelpazeye sahip ki, aralarında seçim yapmakta zorlanıyor. Eserleriyle izleyicileri arasında gerçekten de eşine ender rastlanır bir diyalog yaratmayı biliyor. Hayranlarının ona karşı duyduğu heyecana bakılarak,  yönetmenden ziyade bir rock yıldızına benzediğini söylemek mümkün.”

 

Ferzan Özpetek, bundan 20 yıl önce vizyona giren Cahil Periler’in Disney+ kanalında yayınlanacak olan ve heyecanla beklenen 8 bölümlük aynı adlı dizisinin çekimlerini kısa bir süre önce tamamladı. Dizinin oyuncuları arasında; Luca Argentero, Cristiana Capotondi, Ambra Angiolini, Anna Ferzetti, Paola Minaccioni, Eduardo Scarpetta,  Carla Signoris, Şerif Sezer, Serra Yılmaz ve Burak Deniz yer alıyor. 

Etiketler: ferzan özpetek

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter