Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Istvan Szabo PERA FEST'de

Istvan Szabo PERA FEST'de
11. Uluslararası PERA FEST programında sinema sanatının üç önemli ismi yer alıyor.

 

Festival, İtalyan sinemasının büyük ustası Michelangelo Antonioni’yi doğumunun 100. yılını retrospektif bir seçki ile anıyor. Programda, ustanın “Bir Aşk Hikayesi”, “Kızıl Çöl”, Blow-up”, “Zabriskie Point”, Oberwald’in Gizemi”, Bir Kadının Tanımlanması” adlı ünlü yapıtlarının yanısıra, ülkemizde ilk kez gösterilecek “Chung Kuo – Çin” adlı dört saatlik belgeseli yer alıyor.

 

Festival çerçevesinde, bu yıl Film Ekiminde “Kapı” adlı son filmi gösterilen ve önümüzdeki günlerde Antalya Film Festivali’nde Uluslararası Jüri’nin başkanlığını yapacak olan ünlü Macar yönetmen Istvan Szabo ile bir söyleşi var. Vecdi Sayar’ın gerçekleştireceği söyleşi,   13 Ekim Cumartesi günü 15.00’de Taksim Sıraselviler cad. No.12’deki ‘Lush Kabare’de.

 

PERA FEST’in bu yılki film gösterileri arasında, bu yılki ana teması ‘Geleneksel Sanatlardan Yaratıcı Endüstrilere’ doğrultusunda, Derviş Zaim’in geleneksel sanatlarımızdan esinlendiği üçlemesi de yer alıyor. 17 Ekim günü İstanbul Modern sinema salonunda yapılacak ve ücretsiz izlenebilecek olan gösterimlerin programı şöyle : 13.00 “Cenneti Beklerken”,      15.00 “Nokta”, 17.00 “Gölgeler ve Suretler”.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter