Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul için film festivali vakti!

İstanbul için film festivali vakti!
İKSV tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenen 31. İstanbul Film Festivali, 31 Mart Cumartesi günü başlıyor. İki hafta boyunca, programında yer alan 200'ün üzerinde filmin yanı sıra ünlü konuklar, usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları, sinema dersleri ve konserlerle dolu dolu iki hafta vaat eden İstanbul Film Festivali, ilk haftasonuna hızlı bir giriş yapacak.

Festivalin ilk haftasonunda festivale konuk olan Terence Davies, John Madden, Jens Lien, Helvécio Marins Jr, Morteza Farshbaf, Carl Bessai, Marius Holst, Tony Kaye, Morten Tyldum, Robert Wieckiewicz ve Benno Fürmann gibi Yönetmen ve Oyuncuların katılımıyla gerçekleşecek 11 film gösterimi var. Tanınmış Oyuncu ve yönetmenler, filmlerinin gösterimlerinden önce izleyicilerin karşısına çıkacak ve gösterimlerinin ardından sorularını yanıtlayacak. Festivalin Onur Ödülü'nü almak üzere İstanbul'a gelecek ünlü Yönetmen Terence Davies'in 31 Mart Cumartesi günü saat 16.00'da Salon'da vereceği Sinema Dersi de yönetmenin takipçileri için kaçırılmayacak etkinliklerinden… Persepolis ile dünya çapında ün kazanan Marjane Satrapi'nin de Festivali kapsamında 2 Nisan Pazartesi günü saat 16.00'da yine Salon'da bir sinema dersi vererek ilham kaynaklarını, film yapımını, masal anlatımını ve bir sinemacı olarak kariyerini anlatacağını hatırlatalım. 

 

Festivalin Onur Konuğu Terence Davies, 31 Mart Cumartesi önce Atlas Sineması'nda sonra Salon'da 

 

2008'de çektiği Liverpool güzellemesi Zaman ve Şehre Dair'in ardından yeni filmi merakla beklenen usta Yönetmen Terence Davies festivalin Onur Konuğu olarak İstanbul'a geliyor. Usta yönetmene, Festivalin 30 Mart Cuma akşamı gerçekleştirilecek açılış töreninde Sinema Onur Ödülü takdim edilecek. İstanbul Film Festivali'nin açılış filmi olacak yönetmenin son filmi The Deep Blue Sea / Aşkın Karanlık Yüzü festivalde ayrıca "Yıllara Meydan Okuyanlar" bölümünde gösterilecek. 

 

Başrolünde Rachel Weisz'in yer aldığı, İngiliz yazar Terence Rattigan'ın 1950'lerde geçen romantik tiyatro Oyununu beyazperde uyarlaması The Deep Blue Sea / Aşkın Karanlık Yüzü'nün 31 Mart Cumartesi günü saat 13.30'da Atlas Sineması'ndaki gösterimi öncesi usta Yönetmen Davies izleyicilerle buluşacak. Davies'in 2000 tarihli Keyif Evi'nin ardından çektiği ilk uzun metrajlı filmi yasak aşk, bastırılan arzular ve yalnızlık korkusu üzerine benzersiz bir inceleme… Davies, bir sonraki gün 1 Nisan Pazar, saat 19.00'da yine Atlas Sineması'nda filminin ikinci gösterimine de katılarak izleyicilerin sorularını cevaplayacak. 

 

Görselliğiyle çarpıcı, özellikle hafıza ve anılar gibi kavramları işleyen filmleriyle tanınan Terence Davies, festival kapsamında 31 Mart Cumartesi günü saat 16.00'da Salon'da "Belirsizliğin Keyfi ve Tehlikeleri" başlıklı bir sinema dersi de verecek. Sinema yazarı Esin Küçüktepepınar'ın moderatörlüğünü üstleneceği ve ücretsiz olarak gerçekleştirileecek sinema dersine katılmak isteyen sinemaseverler [email protected] adresine e-posta atabilir. 

 

Shakespeare in Love / Âşık Shakespeare filminin Oscar ödüllü yönetmeni 

John Madden Festivalde 

 

Sinemaseverlerin Shakespeare in Love / Âşık Shakespeare ve Captain Corelli's Mandolin / Corelli'nin Mandolini gibi filmleriyle yakından tanıdığı İngiliz Yönetmen John Madden de Festivalin konuklarından. John Madden'in "Akbank Galaları" kapsamında gösterilecek son filmi The Best Exotic Marigold Hotel / Marigold Oteli'nde Hayatımın Tatili, bir grup emekli İngiliz'in emekliliklerini geçirmek üzere Hindistan'a gidişleri ve bu seyahatte aşkı yeniden keşfetmelerini konu alıyor. Filmin Oyuncu kadrosunda Slumdog Millionaire'in yıldızı Dev Patel, Bill Nighy, Maggie Smith, Judi Dench gibi yıldız isimler yer alıyor. 

 

John Madden, filminin 31 Mart Cumartesi akşamı saat 21.30'da Nişantaşı City's Sineması ve 1 Nisan Pazar günü saat 21.30'da Fitaş 4'teki gösterimlerine de katılarak, izleyicilerin sorularını cevaplayacak. Oscar ödüllü yönetmenle tanışmak ve son filmiyle ilgili sorularını yöneltmek isteyen sinemaseverler bu fırsatı kaçırmasın! 

 

Festivalde bu haftasonu Yönetmen ve Oyuncularının katılımıyla gerçekleştirilecek diğer filmler ise şunlar: 

 

Festivalin yeni bölümlerinden "Aile İçinde"nin merakla beklenen filmi Sons of Norway / Norveç'in Evlatları filminin yönetmeni Jens Lien 31 Mart Cumartesi günü saat 11.00'de Atlas Sineması'ndaki gösterimine katılarak sinemaseverlerin sorularını yanıtlayacak. 

 

Brezilyalı Yönetmen Helvécio Marins Jr., Collins'in sponsorluğunu üstlendiği "Genç Ustalar" bölümünde gösterilen ilk uzun metrajı filmi Swirl / Döngü'nün 31 Mart Cumartesi günü 13.30'da Beyoğlu Sineması'ndaki gösterimine katılacak. 

 

"Genç Ustalar" bölümünün ikinci konuğu, İranlı usta Yönetmen Abbas Kiarostami'nin öğrencisi olan kısa film yönetmeni Morteza Farshbaf olacak. Morteza Farshbaf, ilk uzun metraj filmi Mourning / Yas'ın 31 Mart Cumartesi günü saat 19.00'da Fitaş 1'deki gösterimine katılıyor. 

 

Sabah Gazetesi'nin sponsorluğundaki "Dünya Festivalleri" bölümünde yer alan King of Devil's Island / Şeytan Adasının Kralı filminin yönetmeni Marius Holst da festivalin konuğu olarak İstanbul'da olacak. Filmi yönetmeniyle birlikte izlemek ve sorularına yanıt almak isteyenler, 1 Nisan Pazar günü Atlas Sineması 11.00 seansını kaçırmasınlar. 

 

"Aile İçinde" bölümünün, başrolünde Glee dizinin yıldızı Cory Monteith'in oynadığı Sisters&Brothers / Kardeşler filminin yönetmeni Carl Bessai, festivalin ilk hafta sonunda İstanbul'da. Bessai'nin aile üçlemesinin sonuncusu olan filmin 1 Nisan Pazar günü saat 11.00'de Beyoğlu Sineması'ndaki gösterimi, yönetmenin katılımıyla gerçekleştirilecek. 

 

Polonyalı usta Yönetmen Krzysztof Kieślowski'nin en başarılı öğrencilerinden Greg Zglinski'nin ikinci filmi Courage / Cesaret filminin başrol Oyuncusu Robert Wieckiewicz de festivalin ilk hafta sonu konukları arasında. "Aile İçinde" bölümünde yer alan filmin, 2011 Varşova Festivali'nde bu filmdeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Oyuncusu Robert Wieckiewicz, filmin 1 Nisan Pazar günü Atlas Sineması'nda saat 13.30 yapılacak gösteriminde sinemaseverlerle buluşacak. 

 

Polonyalı kadın Yönetmen Agnieszka Holland'ın bu yıl Oscar Ödülleri'nde, Yabancı Dilde En İyi Film heykelciği için yarışan filmi In Darkness / Karanlıkta Kalanlar "Yıllara Meydan Okuyanlar" bölümünün öne çıkan filmlerinden… Nazi işgali altındaki Polonya'da Yahudileri kurtarmaya çalışan bir hırsızın hikâyesini anlatan filmin başrol Oyuncusu Benno Fürmann filmi sunmak için 1 Nisan Pazar günü saat 16.00'da Atlas Sineması'nda olacak. 

 

31 Mart Cumartesi günü saat 21.30'da Fitaş 1'de, Amerikan eğitim sisteminin karanlık dehlizlerini işleyen çarpıcı öğretmen dramı, başrolünde Adrien Brody'nin yer aldığı Detachment / Kopma filminin yönetmeni Tony Kaye filminin gösteriminde izleyicilerle buluşacak. Tony Kaye'i sinemaseverler büyük ilgi toplayan American X adlı filmiyle hatırlayacaklar. 

 

Akbank Galaları bölümünde yer alan nefes nefese izleyeceğiniz Headhunters / Kafa Avcıları'nın yönetmeni Morten Tyldum 1 Nisan Pazar günü saat 21.30'da Nişantaşı Citylife City's'de filmini sunacak. 

 

İstanbul Film Festivali filmlerinin biletleri, Biletix satış kanallarından ve saat 10.00-19.00 arasında festival sinemalarından, Atlas, Beyoğlu, Nişantaşı City's ve Rexx'ten temin edilebilir. 

 

31. İstanbul Film Festivali'yle ilgili ayrıntılar, sunumların ve panellerin saatleri, festivalin resmi web sitesi film.iksv.org adresinden takip edilebilir. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter