Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!
• FESTİVALDE SON HAFTASONU... Festivalin bu üçüncü ve son haftasonunda festival takipçileri bu iki günü festiavele adayacaklar... Festival bitmek üzereyken kaçırmak istemediğiniz yapımları not edin!

• TRABZON’DAN DİYARBAKIR’A YANGIN VAR İnsanların kafasında etnik kimlikle ilgili yer etmiş ve gündelik hayatlarına siyaret etmiş önyargıları eğlenceli bir dille beyaz perdeye taşıyan Yangın Var, bir yandan da sorunun kişiler arasında olmadığını, bu düzeydeki ilişkilerin kolaylıkla çözülebileceğini ortaya koyuyor... Filmin gösterimi yönetmen Murat Saraçoğlu’nun katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

 

• TERS GİDEN YAŞ GÜNÜ PARTİSİ! Yönetmen Onur Ünlü’nün son filmi absürt bir öyküyü, içine aldığı tüm kurum ve durumlarla ince ince dalgasını geçerek beyazperdeye taşıyor. Celal Tan ve Ailesininin Aşırı Acıklı Hikâyesi, yönetmen Ünlü’nün katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda 13.30’da gösterilecek.

 

• KURTULUŞ’UN KADINLARI... İlk uzun metrajlı filmi Kurtuluş Son Durak’la Yusuf Pirhasan, kadına şiddet üzerine odaklanıyor. Kurtuluş’taki Saadet Apartmanı’nda yaşananlar üzerinden kurgulanan filmin gösterimi yönetmen Pirhasan’ın katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda saat 16.00’da!

 

• MACARİSTAN’DA BİR ROMAN HİKAYESİ Yönetmen Bence Fliegauf’u Türk seyirciler Rahim, Orman ve ” filmlerinden hatırlayacaktır... Yönetmen bu filmde bir Macar köyünde Roman bir alenin korkuyla örülü yaşamlarını masaya yatırıyor. Sadece Rüzgâr / Just the Wind yönetmenin katılımıyla Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 19.00’da. Film “Sinemada İnsan Hakları” bölümünde yarışıyor.

 

• “ANTİDEPRESAN” BÖLÜMÜNDE VENEDİK’TEN KAPANIŞ FİLMİ Bu harika Cumartesi akşamında East Coast Üniversitesi’nde paspal ve erkek egemen ortamda devrim yapmak üzere kolları sıvayan üç güzel kızı anlatan Sıkıntılı Hanımlar / Damsels in Distress’i kaçırmayın! Film yönetmen Whit Stillman’ın katılımıyla Atlas Sineması’nda 21.30’da gösterilecek.

 

• BitamBiöğrenci’YLE CUMARTESİ GENÇLERİN SİNEMA KEYFİ Proje kapsamında gösterilecek ilk film “Canlandırma Sineması” bölümünden Korsanlar / The Pirates! Band of Misfits Akbank Sanat’ta saat 13.30’da olacak.Gençlerle buluşacak ikinci film ise “Çocuk Mönüsü: Hollanda Özel” bölümünden Sihirbazlar / The Magicians Fitaş 1’de 19.00’da!

 

• HOŞÇA KAL FESTİVAL! Bu gece festival konuklarını hem çok eğlenceli hem de biraz hüzünlü bir gece bekliyor... Gece ilk olarak Lütfi Kırdar’da gerçekleştirilecek Kapanış Töreniyle ile başlayacak. Bu törenin ardından ise Efes sponsorluğunda Salon İKSV’de gerçekleştirilecek kapanış partisiyle festivalin son gününe hazırlanacağız.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter