Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!
• JULIO’NUN ROMANI Filmin ana kahramanı Julio bir iş görüşmesine gider ancak işi alamaz ve bundan sonra kendi romanını yazmaya karar verir... Bonzai / Bonsai Cannes’da “Berlirli Bir Bakış”ta prömiyerini yapıktan sonra İstanbul’da gösteriliyor. Yapımcı Nadia Turincev’in katılımıyla filmin gösterimi Atlas Sineması’nda saat 11.00’de gerçekleştirilecek. Film yine Turincev’in katılımıyla Fitaş 1’de 21.30’da da gösterilecek.

 

 

• İSTANBUL’DA BİR GÜN Beş farklı karakter İstanbul’da bir gün geçiriyor, geçirdikleri bu günde hayatları kesişiyor ve birbirlerinin hayatlarını etkiliyorlar. Güzel Günler Göreceğiz Beyoğlu Sineması’nda saat 11.00’de. Gösterime yönetmen Hasan Tolga Pulat da katılacak.


• PERA’DA İKİ GÖSTERİM BİRDEN! Pera Müzesi’nde öncelikle yönetmen Murat Bayramoğulu’nun katılımıyla Türkçe Pekiyi, daha sonra ise yine yönetmenler Mehmet Salih Çelik ve Sevgi Akdaş’ın katılımıyla Mezarlık gösterilecek. Filmlerin gösterimi 11.00’den itibaren gerçekleştirilecek.


• PERA’DA ÖZEL GÖSTERİMLERE DEVAM İlk uzun metrajlı belgeseliyle İmre Azem, festival takipçilerini fazla büyüyen İstanbul’u izlemeye davet ediyor. Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir yönetmen Azem’in katılımıyla Pera Müzesi’nde saat 13.30’da.


• AİLE İÇİNDEN KENDİ KANIM Bol ödüllü bu Portekiz filminde yönetmen Joao Canijo, bir ailenin bireyleri arasındaki ilişkiyi ve birbirleri yüzünden düştükleri durumu beyazperdeye yansıtıyor. Kendi Kanım / Blood of My Blood, Portekizli ünlü oyuncu ve aynı zamanda filmin başrol oyuncularından Rita Blanco’nun katılımıyla Atlas Sineması’nda saat 16.00’da!


• DOĞADA YAŞANAN ROMANTİK BİR DRAM İLE KORKU DOLU ANLAR! Yönetmen Julia Loktev bu filmiyle salonu dolduranları Kafkas Dağları’nda bir yolculuğa davet ediyor. Prömiyerini Locarno Film Festivali’nde yapan Yalnız Gezegen / The Loneliest Planet yönetmen Loktev’in katılımıyla Fitaş 4’te saat 16.00’da olacak.


• SONBAHAR’IN YÖNETMENİNİN KAMERASINDAN DİYARBAKIR Ağıt derlemeleri yapmak için Diyarbakır’a giden Sumru’yla birlikte bu şehri ziyaret ediyor ve bölgede yaşananları onun gözüyle algılıyoruz... Yönetmen Özcan Alper’in gösterimine katılacağı Gelecek Uzun Sürer Beyoğlu Sineması’nda saat 16.00’da. Film Avrupa Konseyi’nin desteğiyle verilen FACE ödülü için yarışıyor.


• NİŞANTAŞI’NDA “ULUSLARARASI YARIŞMA” Tiyatro öğrencisi Josephine bu filmde daha iyi bir oyuncu olmaya çalışırken karakterinde gerçekleşen değişime de bizi tanık ediyor. Kabuktaki Çatlaklar / Cracks in the Shell, yönetmen Christian Schwochow ve başrol oyuncusu Stine Fischer Christensen’in katılımlarıyla Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 16.00’da.


• İŞTE BÖYLE BİR BELGESEL! Hidroelektrik santrallerinin sayısı ülkemizde hızla artıyor... Yönetmenler Osman Şişman ve Özlem Sarıyıldız bu belanın Erzurum’daki bir köyde yaşayanları nasıl etkilediğine ışık tutuyorlar. İşte Böyle Pera Müzesi’nde saat 16.00’da... Belgeseli BitamBiöğrenci projesi kapsamında öğrenciler de izleyecek.


• “ULUSAL YARIŞMA”DA GEMİLER Ali, babasının isteklerini gönülsüzce yerine getirirken tesadüflere anlam yüklemeyi ve onu daha mutlu edecek bir hayata dair işaretler toplamayı alışkanık haline getirmiştir... Ferahfeza, yönetmen Elif Refiğ’in katılımıyla Atlas Sineması’nda saat 19.00’da gösterilecek.


• JÜRİNİN OYUNCULUĞUNDA NEHİR BİR İNSANDI Festivalde “Mayınlı Bölge” bölümünde gösterilen Nehir Bir İnsandı / The River Used to Be a Man, sonsuz bir deltanın ortasında medeniyetten ırak, başıboş sürüklenen bir Alman aracılığıyla “uzaklık” fikrini irdeliyor. Film yönetmen Jan Zabeil ve başrol oyuncusu Alexander Fehling’in katılımıyla Fitaş 1’de 19.00 seansında gösterilecek.


• OSLO’DAN YARIŞMAYA... “Uluslararası Yarışma” bölümünde yarışan Oslo, 31 Ağustos / Oslo, August 31st, filmin oyuncularından Ingrid Olava’nın katılımıyla Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 19.00’da beyazperdede olacak. Festival takipçileri Joachim Trier’i Altın Lale kazandığı Reprise / Tekrar filmiyle hatırlayacaktır.


• ROMANLAR MÜZİKLE PERA’DA! Bu belgesel kendine has tarzıyla yurtdışında da aranır hale gelen İstanbul’un müzikal potansiyelini bu potansiyelin ağırlık merkezi Romanlar özelinde ele alıyor. Romanistanbul, yönetmen Özgür Akgül’ün katılımıyla Pera Müzesi’nde saat 19.00’da!


• ATLAS’TA ŞİMDİKİ ZAMAN Yönetmen Belmin Söylemez bu filmde işsiz, yalnız ve mutsuz Mina’nın hikâyesini anlatıyor. Mina hayatta her türlü olumsuzlukla kuşatılmışken kararını verir: Amerika’ya gidecek ve hayata sıfırdan başlayacaktır. Şimdiki Zaman yönetmen Söylemez’in katılımıyla Atlas Sineması’nda 21.30 seansında festival takipçileriyle buluşacak. Film “Ulusal Yarışma” bölümünde yarışıyor.


• GÖÇ YASASI’NIN GETİRDİKLERİ Almanya’nın yeni Göç Yasası Doğu’daki köylerde yaşayan kadınları beklenmedik şekilde etkiledi, bu kadınların yaşları ve yüzleri farklı olsa da dertleri ortak, Almanca öğrenmek... Ich Liebe Dich, yönetmen Emine Emel Balcı’nın katılıyla Pera Müzesi’nde 21.30’da gösterilecek.


• HES’LER VE GETİRDİKLERİ Pera Müzesi’nde saat 16.00’da bir söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşinin konusu Türkiye’nin pekçok köşesinde inşa edilen hidroelektrik santralleri üzerine olacak! Bu konuya profesyonel bir bakış açısıyla sinematik bir yaklaşımla eğilmek istiyorsanız bu söyleşiyi kaçırmayın! Hes’ler ve Belgeseller söyleşisi, Can Candan moderatörlüğünde belgeselciler Rüya Arzu Köksal, Umut Kocagöz, Özlem Işıl, Osman Şişman ve Özlem Sarıyıldız’ın katılımıyla!

 

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter