Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

İstanbul Film Festivali'nde Bugün!
• HOŞÇA KAL İRAN! Yönetmen Mohammad Rasoulof bu filminde İranlı bir kadına odaklanıyor. Filmin tüm kurgusu karanlık bir ifadeyle İranlı kadın bir avukat ve onun ülkeden ayrılmak için vize arama çabalarıyla şekilleniyor... Hoşça Kal / Goodbye Atlas Sineması’nda saat 11.00’de yönetmen Rasoulof’un katılımıyla gösterilecek.

• İSVEÇLİ GENÇLERİN SERT HİKAYESİ Film, suçun sıraladanlaştığı İskandnavya’da filmin ana kahramanı Kim’in damarlarında akan şeytani kandan kaçma çabalarını gözler önüne seriyor... Kim acaba başarılı olabilecek mi? Canavar / Savage yönetmenleri Martin Jern ve Emil Larsson’un katılımıyla Fitaş 4’te 11.00 senasında gösterilecek.

 

• KADİFE ANA SİNEMA SALONLARINDA Filmin ana kahramanı Kadife Ana için sadece iki şey önemlidir. Soyunun devamı ve oğlundan kalan emanete sahip çıkmak... Kadife’nin yarışma dışı gösterimi yönetmen Erdoğan Kar’ın katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda 11.00’de gerçekleştirilecek.

 

• İSTANBUL’DAN MUĞLA’YA YOLCULUK 800 Km Engelli, fiziksel engelli iki arkadaşın bir motosiklet ve ona takılı yolcu sepetiyle İstanbul’dan Muğla’ya yaptığı on üç günlük yolculuğu anlatıyor. Filmi yönetmen Murat Erün’le birlikte izlemek isteyenler için filmin gösterimi Pera Müzesi’nde saat 11.00’de!

 

• GECİKME VARSA BEKLEMEK ZOR Maria yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle birgün babasını uzak bir banliyödeki bir banka bırakır. Fakat dönüş yolunda yaptığından pişmanlık duyar ve evsiz barınaklarında babasını aramaya başlar. “Uluslararası Yarışma”dan bu filmin katılımına yapımcı Sandino Saravia da katılacak. Gecikme / The Delay, Fitaş 4’te saat 13.30’da!

 

• KÖYLÜLERE FRANSIZ KALAN ÖĞRETMEN! 1998 yılında bir yaz günü, kasabalılar okullarına gelecek ilk yabancı İngilizce öğretmenini karşılamaya hazırlanırlar. Fakta yanlışlıkla buraya yolu düşen Fransız turist Julie’yi öğretmen sandıklarında işler karışır... Beyoğlu Sineması’nda saat 13.30’da gösterilecek El Yazısı’nın gösterimine yönetmen Ali Vatansever de katılarak soruları yanıtlayacak.

 

• PERA’DA İKİ GÖSTERİM! Pera Müzesi’nde 13.30’dan itibaren Bir Hayatı Masal Gibi Anlatmak ve Anlat Bana-Dövmeler / Ağıtlar / Hikâyeler ardarda gösterilecek. Gösterimlere Bir Hayatı Masal Gibi Anlatmak’ın yönetmeni Hüseyin Karabey ile Anlat Bana-Dövmeler / Ağıtlar / Hikâyeler’den yönetmenler Uğraş Salman ve Mehmet Sait Tunç katılacak.

 

• BEN UÇTUM SEN KALDIN “Nenemle babamı gizlice konuşurduk. Dedem onun hakkında konuşmamızı istemiyordu, kötü laflar ederdi. Bir süre sonra onu konuşmaz olduk. Sanki yoktu...” Yönetmen Mizgin Müjde Arslan, ulusal yarışma filmi Ben Uçtum Sen Kaldın’la Atlas Sineması’nda saat 16.00’da.

 

• FACE’İN FRANSIZ KATILIMCILARI Küçük bir Fransız köyü olan Outrea’da aile babası Marécaux ve karısı 2001 yılında on iki kişiyle birlikte çocuklara karşı cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanır, fakat gerçekte böyle bir suç işlememişlerdir... Yönetmen Vincent Garenq’in beyaz perdeye yansıttığı bu olaya daha yakından bakmak istiyorsanız Yargısız / Guilty Fitaş 4’te 16.00’da gösterimde.

 

• “SİNEMADA İNSAN HAKLARI”NIN SİCİLYALI ZİYARETÇİLERİ Yönetmen Emanuele Crialese, Memleket / Terraferma ile bir balıkçı ailesinin batmakta olan bir gemiden kurtulan Etiyopyalı bir kadın ve çocuğunu evlerine alması sonrasında yaşananlar masaya yatırıyor. Filmin gösterimi yönetmen Crialese’nin de katılımıyla Fitaş 1’de 16.00’da gerçekleştirilecek.

 

• HARİKA BİR CANLANDIRMA SİNEMASI! Le Point dergisinin “Yılın en yaratıcı ve şiirsel Fransız filmlerinden biri” olarak belirttiği bu fevkalade sürükleyici canlandırmanın gösterimi Beyoğlu Sineması’nda 16.00’da yapılacak. Mutluluğa Boya Beni / The Painting’in gösterimine yönetmen Jean-François Laguionie de katılarak soruları cevaplayacak. Ayrıca bu muhteşem filmi BitamBiöğrenci projesi kapsamında öğrenciler de izleyecek.

 

• DEPREMİ BEKLEMEK Filmin yönetmeni Bülent Öztürk’ün deyimiyle, “her şeyin çok çabuk unutulduğu, unutturulmaya çalışıldığı günümüzde”, tarihe bir not düşmek ve hafızayı canlı tutmak adına yapılmış bir belgesel Beklemek... Belgesel, yönetmen Öztürk’ün katılımıyla Pera Müzesi’nde saat 16.00’da gösterilecek.

 

• YERALTI VE SAKLADIKLARI Yönetmen Zeki Demirkubuz, Dostoyevski’nin Yeraltından Notlar romanından esinlenerek yarattığı karakter çevresinde bireyin varoluşsal sorunlarını masaya yatırıyor. Yeraltı’nın gösterimi yönetmen Demirkubuz’un katılımıyla Atlas Sineması’nda saat 19.00’de gerçekleştirilecek.

 

• FESTİVALDE ALACAKARANLIK KUŞAĞI! Üst tabakadan sosyal hizmet görevlisi Marina’nın tecavüze uğradıktan sonra femme fatale karakterine dönüşme süreci filmin ana kurgusunu oluşturuyor. Alacakaranlığın Portresi / Twilight Portrait’ın Fitaş 1’de saat 19.00’da gerçekleştirilecek gösterimine yönetmen Angelina Nikonova ile oyuncu Olga Dihovichnaya da katılacak.

 

• KOMŞULARA BELGESEL ZİYARETİ 1+8, Türkiye ve sekiz komşusu hakkında bir belgesel... Türkiye’nin sekiz sınırına seyahat ederek birbirinden çok farklı topraklar ve insanlar tanıyoruz. Pera Müzesi’nde 19.00’da gerçekleştirilecek bu özel gösterimde filmin yönetmenleri Angelika Brudniak ile Cynthia Madansky de hazır bulunacak.

 

• ADANIN SESLENİŞİ Ölü Bölgeden Fısıltılar, Kıbrıs sorununun barışçıl çözümü konusunda sadece Türkiye ve Kıbrıs seyircisine değil, tüm dünyaya yönelik yaratıcı bir sinemasal sesleniş olarak sinema tarihindeki yerini alma hedefindeki Fırat Çağrı Beyaz’ın ilk uzun metraj filmi. Beyoğlu Sineması’nda 21.30 seansında yapılacak filmin gösterimine yönetmen Beyaz da katılacak.

 

• JÜRİ BAŞKANINDAN SİNEMA DERSİ “Ulusal Yarışma” bölümünün jüri başkanı Nuri Bilge Ceylan bir sinema dersi veriyor. Yönetmen pekçok ülkede ilk 10 listelerine dahil edilen filmi Bir Zamanlar Anadolu'da üzerinden parçarlarla sinemaya bakışını Salon İKSV’de saat 16.00’da Sinema Dersi: Nuri Bilge Ceylan’a katılanlarla paylaşacak.

 

• VAN DEPREM SONRASI MASAYA YATIRILIYOR Beklemek filminin yönetmeni Bülent Öztürk’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilecek söyleşide konuyla ilgili pek çok katılımcı yer alacak: Zozan Özgökçe (VAKAD), Şennaz Uzun (Van Çocuk Evi), Feryal Öney (Kardeş Türküler). Pera Müzesi’nde gerçekleştirilecek söyleşi saat 16.00’da.

 

• “KÖPRÜDE BULUŞMALAR”DA SONA DOĞRU Bugün “Köprüde Buluşmalar”ın programında Akbank Sanat’ta iki etkinlik olacak. İlk olarak 9.30-13.00 arasında Film Projesi Geliştime ve Sunum Teknikleri Atölyesi daha sonrasında ise Türkiye - Hollanda Ortak Yapımlar paneli 14.30-16.30 arası gerçekleştirilecek. Günün sonuna doğru ise 19.00’da Hollanda Konsolosluğu’nda “Köprüde Buluşmalar”ın ödül töreni yapılacak.  

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter